Ttela

Överraskad­e klädtjuvar på Odens tak

- LARS CARLSSON

Tre killar stod och delade upp kläder på Odens tak på måndagsmor­gonen. Det fick Vera Lisenstedt, som precis hade parkerat sin bil i närheten, att fatta misstankar och gå fram och konfronter­a killarna. – Jag har svårt för de som förstör för andra, säger Vera, som såg till att kläder till ett värde av 28 000 kronor kunde återbördas till Oden-butiken, som hade haft inbrott tidigare under dygnet.

Det var vid elvatiden på måndagen som Vera Lisenstedt, som var på väg till jobbet, kom körande med sin bil upp på Odens takparkeri­ng.

Hon uppmärksam­made då killarna och att de befann sig på en lite märklig plats. Hon parkerade nära utan att de hann upptäcka henne.

– Jag gick fram och tittade över kanten och frågade vad de sysslade med. De var helt iskalla och sa att de sorterade lite kläder. Jag frågade om det var deras kläder och om de hade kvitto på det. De blev lite oroliga och började röra på sig och då sa jag att skulle ringa polisen, berättar Vera.

Hon försökte se till så att de höll sig kvar medan hon ringde 112. I samband med detta körde en polisbil upp för parkerings­rampen och då fick killarna fart på allvar och började springa. Vera tog bilder på två av de flyende killarna och berättade sedan för poliserna i bilen vad hon sett och skickade över bilderna till dem.

– De sa att två av de tre var kända sedan tidigare. Just den tredje av dem fick jag ingen bild på tyvärr. Men förhoppnin­gsvis får de tag på dem. Jag har svårt för de som förstör för andra.

En hel del av stöldgodse­t, som kläder och bälten till ett värde av drygt 28 000 kronor, kunde alltså återbördas till butiken, men en del varor saknas fortfarand­e. Polisen har upprättat en anmälan om stöld genom inbrott, men på tisdagen fanns inga fler uppgifter om man gripit några misstänkta. Var du aldrig rädd när du konfronter­ade dem?

– Nej, men jag är väl tyvärr lite sådan också att jag tyvärr inte tänker på min säkerhet, säger Vera Lisenstedt.

 ??  ?? PÅ BAR GÄRNING. Vera Lisenstedt kom på några klädtjuvar på Odens tak. På det sättet kunde hon fånga bytet och tjuvarna på bild och dessutom se till så att mycket av stöldgodse­t kom till rätta igen.
PÅ BAR GÄRNING. Vera Lisenstedt kom på några klädtjuvar på Odens tak. På det sättet kunde hon fånga bytet och tjuvarna på bild och dessutom se till så att mycket av stöldgodse­t kom till rätta igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden