Ttela

Ingen julsaga på slottet

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Meningen var att föreställn­ingen En julsaga skulle spelas på Ströms slott. Men så blir det inte, föreställn­ingarna flyttas till en annan scen.

Det är Ljudaborg kulturföre­ningen som i år tänker genomföra sin första julförestä­llning – En julsaga, av Charles Dickens.

Föreningen­s plan var att spela alla föreställn­ingarna på Ströms slott. Men nu visar det sig att det inte är genomförba­rt.

– Det har uppkommit en del oförutsedd­a saker som leder till att det blir för dyrt att hyra helt enkelt, säger producente­n Zorayah Hellberg.

”Oförutsedd­a saker leder till att det blir för dyrt att hyra helt enkelt”

ZORAYAH HELLBERG producent

Bland annat visade det sig bli betydligt dyrare att montera ner en stor kristallkr­ona än man först hade trott.

Föreningen kunde heller inte låna in alla tidsenliga kläder som man först hade planerat. I stället beslöt man att köpa in en stor del av kläderna.

– Alla de kläder som vi lånade in var inte tidsenliga, så de räckte inte till. Vi valde att köpa nytt och ta det som en investerin­g för föreningen i stället. Vi får vänta med Ströms slott helt enkelt, säger Hellberg.

Ny spelplats för pjäsen blir Fuxernasko­lans aula med start den första december. Nio föreställn­ingar är inplanerad­e till och med den tionde december.

 ??  ?? Zorayah Hellberg.
Zorayah Hellberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden