Ttela

Turen inte på IFK:S sida – förlust i Bollnäs

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

En missad straff, tre skott i ribban, ett bränt friläge – och tre mål av Christian Mickelsson. Det var vad som fällde IFK Vänersborg i mötet med Bollnäs.

IFK Vänersborg gjorde på tisdagskvä­llen återigen en bra match mot en Sm-finalist, men vad hjälper bra insatser när man inte får med sig poäng?

– Det är oerhört tungt just nu, säger Ari Holopainen, tränare IFK Vänersborg.

Den här kvällen var det nämligen Bollnäs som hade turen på sin sida och de tog återigen en uddamålsse­ger genom ett sent mål. Inte helt rättvist, matchbilde­n var nämligen en annan.

IFK VAR UNDER stora delar av matchen det bättre laget och skapade betydligt fler kvalificer­ade målchanser än vad Bollnäs gjorde. Man hade tre skott i ribban samt en missad straff och ett missat friläge av av lagkapten Joakim Hedqvist.

– Vi är det bättre laget och vi får matchen dit vi vill. De har inte fler chanser än målen och några hörnor. Men vi sätter inte dit bollarna, säger en besviken Holopainen direkt efter matchen.

IFK fick hela tiden jaga i underläge. Redan efter sex minuter påbörjade Christian Mickelsson sin målkalvalk­ad. Men en snabb replik av Mikko Lukkarila och matchen var tillbaka på ruta ett.

Efter det var det bortalaget som var närmast att ta ledningen. Först vid Hedqvists straff i den 21:e matchminut­en och sedan, strax därefter, när Juho Liukkonen på hörna satte ett skott stenhårt i ribban. Men istället var det Bollnäs som satte 2-1 sju minuter före halvtid.

Sedan började jakten på kvittering, och återigen var Hedqvist framme. Helt fri med målvakt lyckades han lägga bollen utanför hemmalaget­s Patrik Aihonens högra stolpe.

ISTÄLLET VAR DET Emil Viklund som fixade kvittering­en när han från mitten av egen planhalva drev förbi vad som kändes som varenda Bollnäs-spelare och satte snyggt bollen i mål.

Kortvarig glädje dock. Bra en minut senare var nämligen Christian Mickelsson återigen framme och satte 3-2-målet. Och IFK var på nytt på jakt efter kvittering.

Trägen vinner och kvittering­en kom, efter otaliga chanser, i den Elitserien Bollnäs-ifk Vänersborg 4-3 (2-1) Målen: 1-0 (6) Christian Mickelsson, 1-1 (7) Mikko Lukkarila, 2-1 (37) Oskar Olsson, 2-2 (54) Emil Viklund, 3-2 (55) Christian Mickelsson, 3-3 (83) Joakim Hedqvist, 4-3 (89) Christian Mickelsson. Utvisninga­r, BGIF: 3x10 min. IFK: Hörnor: Domare: Publik: 83:e matchminut­en när Joakim Hedqvist satte dit den på hörna.

EFTER DET VAR det IFK som gick för segern. Men istället blev det Bollnäs som gjorde matchens sista mål, och genom vem? Jo, Christian Mickelsson såklart.

– Som jag sagt tidigare så börjar vi hitta spelet och vi har gjort bra prestation­er, men vi får inte med oss poängen. Men någon gång måste det börja rulla vår väg. Jag tycker dock synd om killarna, säger Ari Holopainen. BANDY: ELITSERIEN

?? Bild: ERIK SIMANDER ?? INGEN TUR. Joakim Hedqvist hade flera chanser att både kvittera och ge sitt lag ledningen, men han missade både straff och friläge under matchen.
Bild: ERIK SIMANDER INGEN TUR. Joakim Hedqvist hade flera chanser att både kvittera och ge sitt lag ledningen, men han missade både straff och friläge under matchen.
 ?? Bild: JERRY KARLGREN ?? SKADAD. Robin Öhrlund fick en smäll mot axeln i första halvlek och kom därför inte till spel i den andra. I dag ska han undersökas av läkare.
Bild: JERRY KARLGREN SKADAD. Robin Öhrlund fick en smäll mot axeln i första halvlek och kom därför inte till spel i den andra. I dag ska han undersökas av läkare.