Ttela

THC:S Thuvik till landslaget

- GABRIEL ANDERSSON 0520-422600 gabriel.andersson@ttela.se

Det blev hela 40 poäng på bara åtta matcher förra säsongen. Nu har THC:S Hanna Thuvik tagits ut till det J18-landslag som åker till Ryssland mellan onsdag och söndag den här veckan.

En poängrik fjolårssäs­ong har bäddat vägen för Trollhätta­ns HC:S Hanna Thuviks väg till landslaget. Nu har hon också tagits ut till det J18-landslag som under onsdagen beger sig till Moskva, Ryssland för att spela en fyrnations­turnering.

Förra säsongen blev det hela 40 poäng på bara åtta matcher, och hon har varvat spel i THC ladies med spel i både Rönnängs U16 och U20-lag på pojksidan.

– Det känns jättekul. Jag kände att chansen fanns, men att den inte var helt självklar. Det ska bli väldigt kul att få möta andra nationer, och se hur de lagen står sig, säger hon.

– Jag förväntar mig inte att spela så jättemycke­t. Chansen kommer jag nog definitivt att få dock, fortsätter hon.

THC LADIES TRÄNARE Kent-arne Svensson säger att Hanna Thuvik är deras första spelare som tagit sig till landslaget, men att fler står och knackar på dörren.

– Hanna är en fantastisk begåvning, och har varit vår skyttedrot­tning två säsonger i rad. Vi har flera andra tjejer på väg in i landslaget, och vi hoppas på att även de ska få chansen, säger han.

Det faktum att de samtliga tjejer i laget tränar individuel­lt med andra pojklag är ett medvetet strategisk­t val enligt Kent-arne Svensson.

– Hanna bor ju på Tjörn, och det är inte optimalt att hon ska resa hit fem dagar i veckan för att träna med oss. Vi ser att våra tjejer utvecklas mycket genom att kombinera både herr- och damspel, säger han.

DET SVENSKA J18-landslaget reser till Ryssland under onsdagen, och stannar tills söndag. Förutom Sverige, deltar även Finland, Ryssland och Tyskland i turneringe­n. ISHOCKEY

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden