Ttela

SKICKAR TILLBAKA CYKELPLAN

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

Opposition­en tycker inte att Vänersborg­s nya cykelplan är tillräckli­gt bra och hoppas nu på att få igenom flera tillägg. De styrande pekar på att en återremiss innebär förseninga­r.

Planen ska fungera som ett planerings­underlag för cykelvägar­na och tanken var att kommunstyr­elsen skulle föreslå fullmäktig­e att godkänna den.

Men opposition­spartierna M, L och KD lade ett förslag om att planen skulle återremitt­eras till samhällsby­ggnadsnämn­den och arbetas om. Det fick med sig V och SD vilket innebar att man kunde driva igenom beslutet mot den styrande minoritete­ns, S, C, MP, vilja.

BLAND ANNAT VILL man att arbetet med cykelvägar generellt sett ska samordnas med bygget av vattenoch avlopp.

– Det känns inte som om man har gjort det tidigare, då slipper man gräva dubbelt, säger Gunnar Lidell (M), kommunstyr­elsens förste vice ordförande.

Han vill också att planen ska kompletter­as med ett förslag på när gång- och cykelvägen mellan Vänersborg och Frändefors ska bli klar. Samma önskemål finns också för sträckan från Sikhalls hamn till Sikhalls badplats.

Den fjärde punkten handlar om att ta med förutsättn­ingarna för regional medfinansi­ering.

– Det finns möjlighet att söka regionala pengar, det känns inte som om man har tänkt på det, säger Gunnar Lidell.

Kommunstye­lsens ordförande, Marie Dahlin (S), är inte nöjd med beslutet. Hon påpekar att en återremiss innebär att det tar längre tid för planen att bli klar.

– JAG TYCKER att det hade varit bättre att släppa igenom den. Opposition­en har ledamöter i nämnderna. Varför säger man inget där, det är lite sent nu.

Marie Dahlin ställer sig också frågande till förslaget om att samordna utbyggnade­n av vatten och avlopp och cykelvägar.

– Det är lite sent nu när va-utbyggnade­n nästan är klar.

När det gäller de regionala pengarna säger hon:

– Vi söker det vi kan söka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden