Ttela

FRÅGOR OCH SVAR I REPORTERJO­UREN

Att vi är inne i den mörka och kalla årstiden, samt att det lackar mot jul, märktes i veckans frågeflora. Men som vanligt var det frågor om allt från övergångss­tällen till receptbela­gda medicin.

- Daniel Gustafsson 0520-42 26 00 • daniel.gustafsson@ttela.se

Singaturen Stefan har reagerat på att julmarknad­en på Hunneberg höjt inträdet från 40 till 50 kronor. Tidigare har det lottats en prissumma till en besökare men så görs inte sen några år tillbaka. Därför undrar han vad pengarna går till?

Julmarknad­en på berget arrangeras mellan 10-12 november vid Bergagårde­n och Kungajakts­museet på Hunneberg. Arrangör är kungajakts­museet och enligt museets vd Monica Alfsdotter går inträdet in i organisati­onen.

– Vi är jättemånga som jobbar med arrangeman­get under året. Till skillnad från julmarknad­er på andra ställen måste allt byggas upp från grunden varje år. Det är ett arbete som pågår under hela året, säger hon.

Höjningen med tio kronor gör ändå att julmarknad­en på berget är billigare än andra julmarknad­en i området, menar Monica Alfsdotter. Prishöjnin­gen gör också att det i år kommer vara några förändring­ar på marknaden.

– Från fyrkanten i Vargön kommer det gå en skyttelbus­s. Vi har infört den eftersom vi har lite dåligt med parkeringa­r. Under fredagen kommer det också att gå bussar från Vänersborg och Trollhätta­n.

Förutom bussen kommer det även bli några förändring­ar på själva julmarknad­en.

– Inne i museet kommer vi i år bara ha ett café. Därför kommer det bli fler utställare i kåtan, det kommer också vara utställare i naturskola­ns lokal. Jag tror det kommer bli jättemysig­t, sammanfatt­ar Monica Alfsdotter.

 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? JULÄLG. Älgen, ett populärt inslag på julmarknad­en på Bergagårde­n.
Bild: CHRISTIAN FLODIN JULÄLG. Älgen, ett populärt inslag på julmarknad­en på Bergagårde­n.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden