Ttela

SVÄNGIGT HÄNG I PARKHALLEN

En måndagsför­middag kan vara vardaglig eller bjuda på en extraordin­är upplevelse – som i måndags – grattis till Aktiva Seniorer som var i Parkhallen.

- SUSANNE ENGDAHL-JENSEN 0520-42 26 38 susanne.engdahl-jensen@ttela.se

Aktiva Seniorer i Trollhätta­n har en stor verksamhet över året med för närvarande drygt 1400 medlemmar. Här finns något för alla intressen i studie cirkelverk­samheten med exempelvis matlagning, historia, språk, bridge, boule, musik, handarbete och mycket mer.

I MEDLEMSLED­EN FINNS de flesta yrken represente­rade, många egna företagare, som innehar kunskap som används i verksamhet­en.

Förutom alla resor med jultema, revy och konserter samt studiebesö­k som görs är det de stora samlingarn­a – månadsmöte­na i Parkhallen i Folkets park med olika innehåll. TTELA besökte november månads möte med musikshow, fika och informatio­n om allt roligt som är på gång.

PÅ SPRÅNG I Parkhallse­ntrén finns ordförande Thor Svensson och vice ordförande Lisbeth Andersson.

– Jag har varit vice ordförande i ett år nu, är reseansvar­ig och sitter i den kommittén som planerar kommande resor, berättar Lisbeth Andersson.

Hon berättar att på månadsmöte­na har det kommit som mest 420-430 medlemmar.

– I dag har det kommit 350 personer. Populärast har luciatåget varit med barn från Nya skolan - de kommer igen i december, säger Thor Svensson.

BAKOM SCENEN SITTER dagens två underhålla­re den i Trollhätta­n så välkände Lars-eric Frendberg och den unge pianisten och sångaren David Carbe från Kungälv.

– Det ska pirra lite i magen innan, speciellt när det är en gó stämning och man hör sorlet vibrera, säger Lars-eric Frendberg.

De både kommer att framföra ett brett program med allt från boogie woogie, rock´n roll och schlager.

– Det är sådant vi tycker om själva, säger Frendberg.

– Jag känner mig taggad, det ska bli skoj och nu är fingrarna varma

– jag gillar speciellt boogie, säger David Carbe.

Lars-eric Frendberg berättar historien om den unge pianotalan­gen David – året var 2012 och Lars-eric skulle lyssna på honom då föreningen Västanvind, där Lars-eric varit med i många år, skulle dela ut sitt Gösta Taubestipe­ndium (Gösta Taube var bror till Evert Taube).

– Då kom det en lång kille och satte i igång att spela – jag trodde inte det var sant.

LARS-ERIC FRENDBERG BLEV helt tagen av hans enastående pianospel och sång – han är redan en klart lysande stjärna.

– Förra sommaren var han med i Rhapsody in Rock med Robert Wells – en veckas succé i London och nu har Bingolotto fått upp ögonen för honom där han varit kapellmäst­are vid flera tillfällen.

Thor Svensson, tidigare skolchef i Trollhätta­n, var först att inta scenen med en inledning där han även bad seniorerna att stänga av sina mobiltelef­oner. Men det verkade vara lite svårt för visst hördes det lite plingande från mobiler.

Lars-eric Frendberg med sin gitarr och David Carbe framförde därefter sitt lättsamma och varierade program med musik, sång och roliga berättelse­r som gav upphov till skratt.

– Vi har spelat hos många pensionärs­föreningar nu – men vi skulle väl inte prata så mycket, säger David Carbe och blinkar lite åt Frendberg innan han showade loss med sin favoritboo­gie woogie.

UNDERTECKN­AD TÄNKER INTE ge sig på en recension men att påstå att timmen med underhålln­ing gick snabbt och var förtrollan­de bra skulle nog inte vara att överdriva – vilket team.

Lars-erics ”Elvispose” är underbar med det gungande högerbenet och Davids pianospela­nde går inte att beskriva – det måste helt enkelt höras och det finns en möjlighet att göra under det kommande året.

– Ta cd:n (seden) dit du kommer – Lars-erik har lärt mig. Den 18 mars nästa år kommer jag tillbaka till Trollhätta­n med min kvartett till Folkets hus, säger David Carbe och ler.

Om den stora publiken med aktiva seniorer inte visste vem David var innan så vet de det nu och applåderna ville inte ta slut med flera extranumme­r.

Efter detta smakade kaffe och smörgåsar bra och det härliga tjôtet runt borden.

 ?? Bild: SUSANNE ENGDAHL-JENSEN ?? FULLSATT. Aktiva Seniorerme­dlemmar fyllde Parkhallen vid senaste månadsmöte­t där det bland annat bjöds på sensatione­llt bra underhålln­ing av den unge pianovirtu­osen David Carbe från Kungälv tillsamman­s med välkände Lars-eric Frendberg från Trollhätta­n.
Bild: SUSANNE ENGDAHL-JENSEN FULLSATT. Aktiva Seniorerme­dlemmar fyllde Parkhallen vid senaste månadsmöte­t där det bland annat bjöds på sensatione­llt bra underhålln­ing av den unge pianovirtu­osen David Carbe från Kungälv tillsamman­s med välkände Lars-eric Frendberg från Trollhätta­n.
 ??  ?? GEMENSKAP. Handklapp och sång runt bordens gemenskap.
GEMENSKAP. Handklapp och sång runt bordens gemenskap.
 ??  ??
 ??  ?? TVÅ. David Carbes snabba fingrar över tangentern­a imponerade stort – Lars-eric Frendberg njöt tillsamman­s med den stora publiken.
TVÅ. David Carbes snabba fingrar över tangentern­a imponerade stort – Lars-eric Frendberg njöt tillsamman­s med den stora publiken.
 ??  ?? FULLSATT. Aktiva Seniorers ordförande Thor Svensson inledde dagens möte innan underhålln­ingen tog vid.
FULLSATT. Aktiva Seniorers ordförande Thor Svensson inledde dagens möte innan underhålln­ingen tog vid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden