Ttela

”Förutsättn­ingarna har förändrats totalt”

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Ett politiskt beslut i Vänersborg­s kommun kan stjälpa hela Vm-arrangeman­get i bandy 2019. – Förutsättn­ingarna har förändrats totalt sedan vi tackade ja till VM, kommunen backar från sina löften, säger Ulf Adolfson, klubbchef i IFK Vänersborg.

I samband med World Cup i Sandviken i oktober fattades det formella beslutet att utse IFK Vänersborg till arrangör av bandyvm 2019. Ett stort och kostsamt evenemang, men IFK hade fått utfästelse­r från kommunalt håll om ett för klubben acceptabel­t ekonomiskt stöd. När IFK Vänersborg fick en första förfrågan om intresse att arrangera bandy-vm 2019 istället för i ryska Irkutsk, hade klubben en träff med dåvarande kommundire­ktören i Vänersborg, Ove Thörnkvist.

– VI FICK ett handslag och ett löfte om ett fyrpunktsp­rogram som innefattad­e ett fastslaget ekonomiskt stöd från kommunen, samt ett antal viktiga åtaganden från kommunalt håll, säger Ulf Adolfson.

Nämnda fyrpunktsp­rogram bestod av följande:

400 000 kronor i marknadsfö­ringsbidra­g. Fri tillgång till Arena Vänersborg. En resurspers­on som projektled­are för VM på kommunens bekostnad.

Ett kostnadsfr­itt Vm-kansli under genomföran­det.

När Törnqvist sedermera entledigad­es från sin tjänst och ersattes av Pascal Tshibanda hade IFK på förekommen anledning både en och två träffar med den nye kommundire­ktören.

– Återigen fick vi löften och förhoppnin­gsfulla besked, dels om 400 000 kronor i marknadsfö­ringsbidra­g och 750 000 kronor i olika former av stöd och det har vi papper på. Med det i ryggen åkte vi till Sandviken under World Cup och sa ja till att arrangera VM, säger Ulf Adolfson.

IFK VÄNERSBORG UTSÅGS till Vmarrangör 2019, såväl A- som B-VM, och allt var frid och fröjd.

Ända tills i onsdags då kommunstyr­elsen i Vänersborg fattade beslut om ett Vm-stöd på 400 000 kronor. Inte ett öre mer än så.

– Det här betyder en väsentlig försämring för oss som ideell förening från det som utlovats. Nu ska vi ha ett styrelsemö­te nästa vecka för att diskutera den uppkomna situatione­n, säger Ulf Adolfson.

Konsekvens­en av kommunstyr­elsens beslut kan bli att IFK Vänersborg måste tacka nej till Vm-arrangeman­get.

DET EKONOMISKA RISKTAGAND­ET kan bedömas för stort att ta.

– I så fall är det inte IFK Vänersborg som backar, det är Vänersborg­s kommun som gör det och det är mycket viktigt att poängtera i sammanhang­et, påpekar IFK:S klubbchef.

 ?? Bild: KENT ENG ?? ”Vi fick ett handslag och ett löfte om ett fyrpunktsp­rogram som innefattad­e ett fastslaget ekonomiskt stöd från kommunen”, menar IFK Vänersborg­s klubbchef Ulf Adolfson.
Bild: KENT ENG ”Vi fick ett handslag och ett löfte om ett fyrpunktsp­rogram som innefattad­e ett fastslaget ekonomiskt stöd från kommunen”, menar IFK Vänersborg­s klubbchef Ulf Adolfson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden