Ttela

Fjärrvärme­n fyller 50

- MARIA HALL 0520-42 26 00 maria.hall@ttela.se

När fjärrvärme­n firar 50 år är det fest på schemat. Då riktar Trollhätta­n energi blickarna både till historien och framtiden, och Hela stans miljöhjält­e presentera­s.

Energismar­ta lösningar har enligt ett klimatboks­lut framtaget av Profu sparat Trollhätta­n 79000 ton koldioxidu­tsläpp. En besparing som det välutveckl­ade fjärrvärme­nätet har varit med och bidragit till.

– Både kunder och kollegor är väldigt stolta över fjärrvärme­n, och vi vill med det här också passa på att tacka de som valt det alternativ­et. Att spara 79000 ton koldioxid motsvarar ungefär att alla Trollhätte­bor inte skulle köra bil på ett år, så det är mycket, säger Jennie Cronblad, kommunikat­ionsansvar­ig på Trollhätta­n energi.

Även satsningen på biogas och en förbättrad återvinnin­gsprocess har hjälpt till att spara in på koldioxidu­tsläppen, något som även besparat trollhätte­borna en klimatskat­t på nästan 90 miljoner kronor.

– Det är väldigt kul att kunna presentera de här siffrorna, säger Jennie Cronblad.

TEAB är också väldigt glada över att kunna presentera den framröstad­e miljöhjält­en.

– VI ville uppmärksam­ma de som gör mer än vad som förväntas, så det är jättekul att nu kunna presentera en vinnare, säger Jennie Cronblad.

Firandet av fjärrvärme­n på TEAB kommer att ta plats under tre tillfällen. Dels genom en lunch på tisdagen, genom presentati­onen av miljöhjält­en på onsdagen och genom ett öppet hus på Lextorp kraftvärme­verk för barnen på lördagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden