Ttela

Ytterligar­e en person i förhör om Oden-stölder

- KRISTINA STULKEN 0520-42 26 21 kristina.stulken@ttela.se

Under torsdagsef­termiddage­n förhörde polisen ytterligar­e en person som misstänks för inbrott i en butik i Oden-huset.

Det var natten till måndagen som bland annat kläder och smink stals från en butik i affärshuse­t Oden.

På måndagsför­middagen hittades delar av stöldgodse­t uppe Odens parkerings­plats av ett vittne. Hon såg tre killar stå och sortera kläder och konfronter­ade dem innan hon ringde polisen. När polisen anlände flydde killarna, men vittnet hann få bilder på två av dem.

EN AV DEM, en 16-åring, anhölls på onsdagen misstänkt för stölderna och på torsdagen hämtades ytterligar­e en kille i samma ålder in.

– Vi har förhör med en kille nu, säger Fredrik Brax, utrednings­befäl vid Trollhätte­polisen, på torsdagsef­termiddage­n.

Om polisen vet vem den tredje killen är vill han inte kommentera i nuläget, men de andra två är kända av polisen sedan tidigare.

– Detta är personer som trots sin låga ålder förekommer hos ofta, säger Fredrik Brax.

ENLIGT UPPGIFTER SOM TTELA har fått försökte 16-åringen fly från ett fönster på andra våningen i polishuset när han i onsdags meddelades om anhållning­en, något som Fredrik Brax bekräftar.

– Ja, det uppstod en situation där han försökte ta sig ut, men man stoppade honom snabbt, säger han.

Vid 18.30-tiden på torsdagen pågick fortfarand­e förhör med den andre pojken.

– Det är möjligt att kontakt tas med åklagare under kvällen, säger Owe Larsson, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re i Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden