Ttela

”Vi måste upp på nivå i 90 minuter”

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

”En lurig match, vi måste verkligen ta dem på allvar” EMIL VIKLUND, mittfältar­e IFK Vänersborg

Efter två mycket snöpliga 3-4-förluster mot Edsbyn respektive Bollnäs, Sm-finallag senast, jagar IFK Vänersborg sin andra seger för säsongen. Den första kom i förra hemmamatch­en mot Vetlanda (5-2) och i kväll dyker tabelljumb­on IFK Motala upp i Arena Vänersborg.

Poängutdel­ningen har varit knapphändi­g för de blåvita kamratspel­arna under säsongsupp­takten, bara en seger så här långt på fyra försök.

Men det är egentligen bara debaclet i Kalix i den andra omgången, 2-0-ledning blev till förlust med 2-4, som riktigt stör.

Mot såväl Edsbyn i premiären som mot Bollnäs i tisdags har IFK stått upp bra och med lite flyt och bättre skärpa hade laget fått med sig poäng i båda.

PÅ SÄVSTAÅS I Bollnäs svarade Emil Viklund för ett mycket vackert mål när han solokörde slalom genom hela hemmaförsv­aret.

– Ibland öppnar det upp sig, de var inte riktigt med på att jag skulle köra hela vägen igenom, säger Emil Viklund, Kalix-sonen som den här säsongen återfinns i en lite annan position än tidigare – då vänsterhal­v, nu mittfältar­e.

– Fast innan IFK var jag mest på mittfältet och det har jag inget emot, jag blir ju mer inblandad i det offensiva spelet.

Viklund var lagkapten förra säsongen, men när det nya tränarpare­t tillträdde ville man testa med Joakim Hedqvist i stället.

– Blir jag bättre av att inte vara kapten, så varför inte? Men det här är inget jag åker omkring och funderar på, vi får väl se lite längre fram på säsongen om det har gett någon effekt.

MATCHEN MOT HITTILLS poänglösa nykomlinge­n IFK Motala i kväll på hemmais är en typisk tillställn­ing som IFK ”bara ska vinna”.

– En lurig match, helt klart. Vi måste verkligen ta dem på allvar, poängterar Emil Viklund. Tränaren Ari Holopainen: – Det här är de svåraste matcherna för mig som tränare ...

Det gäller med andra ord att få samtliga spelare hundraproc­entigt motiverade, från början till slut.

– Vi måste upp på nivå i 90 minuter, poängterar Holopainen, som höjer ett varningens finger för IFK Motala.

– De har varit nära poäng, och borde kanske fått det också, mot båda Broberg och Villa nu senast.

I Söderhamn åkte Motala visserlige­n på en förlust, men bara med 4-6. Och i onsdagens hemmamatch blev det knappa 2-3 mot självaste Villa Lidköping.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? VASST VAPEN. Emil Viklund svarade för ett mycket vackert solomål i mötet med Bollnäs på Sävstaås i tisdags, men trots en mycket starlk spelinsats av Vänersborg så gick man bet på poäng. Ny chans i kväll då för Emil & co när kamratkoll­egan från Motala...
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE VASST VAPEN. Emil Viklund svarade för ett mycket vackert solomål i mötet med Bollnäs på Sävstaås i tisdags, men trots en mycket starlk spelinsats av Vänersborg så gick man bet på poäng. Ny chans i kväll då för Emil & co när kamratkoll­egan från Motala...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden