Ttela

Skoftebyn jagar elitspelar­e

- MARTIN AHLIN

Skoftebyn jagar nyförvärv av hög klass inför division 1-debuten. Ett av namnen på önskelista­n: Ida Pettersson från Kungsbacka DFF.– Ja, de har kontaktat mig, bekräftar hon.

Sedan i höstas alternerar Ida Pettersson mellan Trollhätta­n och Göteborg – i hemstaden finns familjen och Högskolan Väst, där hon studerar till mäklarekon­om, och på den andra orten bor pojkvännen Viktor. Därifrån är det också förhålland­evis nära till Tingbergsv­allen, hennes hemmaplan med Kungsbacka DFF i elitettan.

Med en omgång kvar ser laget ut att sluta på femte plats i serien.

– Vi hade nog lite högre förhoppnin­gar, men det har varit väldigt många andra grejer som påverkat. Vi hade ett tränarbyte i våras och det har inte blivit en lika bra säsong som vi hade hoppats på. Ibland har det varit svårt att fokusera hundra procent på matcherna, säger 20-åriga Pettersson som varit ordinarie i laget:

– Det har gått bra för mig tycker jag, men jag har ju fått spela på varierade positioner i år igen, om man säger så. Det har blivit några matcher som ytterback och några som innermittf­ältare. Men trots att jag spelat mest defensivt så har jag i alla fall gjort fyra mål och en del poäng.

ATT DET NYBLIVNA division 1-laget Skoftebyn hört av sig till Ida Pettersson, som är fotbollsfo­strad i Trollhätta­ns BOIS, kommer kanske inte heller som någon större överraskni­ng. Medan säsongen pågår har däremot de funderinga­rna lagts åt sidan.

– Jag har bara pratat lite med dem, säger hon.

Kan Skoftebyn vara intressant för dig?

– Jag vet faktiskt inte, jag har nog ingen kommentar på det. Jag har ju pratat med Kungsbacka också.

De vill att du ska stanna kvar?

– Ja, det vill de, svarar Ida Pettersson som avslutar säsongen hemma mot jumbon Hovås Billdal på söndag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden