Ttela

Brynäs hotar att hoppa av CHL

- TT

Mannheims Thomas Larkin blev avstängd i fyra matcher för den fula tacklingen mot Brynäs Daniel Paille. Ett för milt straff enligt Shl-klubben – som nu hotar med att dra sig ur CHL.

Brynäs är mycket missnöjt med att Mannheims Thomas Larkin bara blev avstängd fyra matcher, och att straffet dessutom bara gäller CHL, där Mannheim är utslaget. Därför hotar laget med att hoppa av turneringe­n, där förra säsongens Sm-tvåa är framme i kvartsfina­l.

I ETT UTTALANDE på klubbens webbplats skriver klubbdirek­tören Johan Stark att man avvaktar hur det tyska ishockeyfö­rbundet kommer att agera.

”Vi kommer fortsätta vår dialog med ledningen av CHL och även SHL. Utifrån de samtalen kommer vi besluta vilka åtgärder Brynäs IF kommer att ta kopplat till fortsatt deltagande i CHL samt eventuella civilrätts­liga åtgärder”, skriver han.

Daniel Paille drabbades av en hjärnskakn­ing. I ett pressmedde­lande tackar han för allt stöd och riktar samtidigt också kritik mot CHL.

”Jag vill försäkra mig om att spelaren hålls ansvarig och straffas för sina handlingar så att han inte gör det igen och är en risk för andra spelare. Avstängnin­gen borde åtminstone räknas i matcher i spelarens liga”, skriver Paille.

Brynäs vann matchen, 2–1, och är klart för kvartsfina­l.

 ?? Bild: SIMON HASTEGÅRD ?? ILLA ÅTGÅNGEN. Brynässpel­aren Daniel Paille blev mycket brutalt tacklad av Mannheims Thomas Larkin i Chl-mötet tidigare i veckan.
Bild: SIMON HASTEGÅRD ILLA ÅTGÅNGEN. Brynässpel­aren Daniel Paille blev mycket brutalt tacklad av Mannheims Thomas Larkin i Chl-mötet tidigare i veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden