Ttela

Nu är skolgården invigd

MELLERUD: KREATIVT ELEVRÅD BAKOM LYCKAD SATSNING PÅ RÅDASKOLAN

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

– Det känns bra att göra något för skolan och få en bra miljö för alla elever att vara på, säger elevrådets ordförande, Kimberly Johnsson.

VID LUNCHTID VAR skolgården fullproppa­d med elever, lärare, politiker och tjänstemän från kommunen. De var alla där för att bevittna invigninge­n. I sitt tal berättade rektor Robert Olsson lite om vägen fram till dagens festlighet­er.

Bland annat påminde han om att det är 15 år sedan Rådaskolan renoverade­s och gymnasiet och kulturbruk­et byggdes.

– Det är därför vi står här i dag. När detta var klart började vi fundera på nästa steg och det togs för nio år sedan när vi fick nya slöjdoch hemkunskap­ssalar. Då fick vi en grusplan kvar och frågan var vad vi skulle göra med den. Elevrådet väckte idén att göra något med vår skolgård och resultatet ser vi här.

Inne på borgården har en inbjudande skolmiljö byggts upp med bandyplan och ett schackspel. Det finns även sittbänkar med tak, blomlådor och konstgräs. På framsidan som vetter mot Parkgatan finns en mindre fotbollspl­an av konstgräs och möjlighet att spela basket och volleyboll.

MEN DET KOMMER mera. I november och december får rastlösa elever ännu mer att fördriva tiden med.

– Vi ska även bygga en skateboard­ramp, pingisbord och teqball, säger Robert Olsson och visar upp ett plakat där förslagen är ritade.

HAN TYCKER ATT resultatet så här långt har blivit väldigt bra och han betonar att processen har skett i sann demokratis­k anda där elevrådet varit drivande och spelat en viktig roll i genomföran­det. Elevrådets ordförande, Kimberly Johnsson:

– När jag började sjuan frågade vi klasserna vad de ville skulle finnas på skolgården och vi fick in en massa förslag. Sedan diskuterad­e vi detta med samhällsby­ggnadschef­en Magnus Olsson och det lades fram en plan vad pengarna skulle läggas på.

Elevrådsor­dföranden är väldigt nöjd med hur det har blivit och hon berättar att eleverna också uppskattar skolgården.

– Många spelar fotboll men även schack och bandy och till våren tror jag att det blir ännu bättre.

I onsdags invigdes Rådaskolan­s nya skolgård i Mellerud med tal och bandklippn­ing. Elevrådet har varit en drivande kraft bakom genomföran­det.

OM BORGÅRDEN SÄGER hon:

– Eleverna tycker att det har blivit mycket bättre och eleverna trivs här, och de är ute mer. Bara att kunna sitta ute under tak är bra bara det.

 ?? Bild: SVEN-GUNNAR SVENSSON ??
Bild: SVEN-GUNNAR SVENSSON
 ?? Bild: SVEN-GUNNAR SVENSSON ?? BANDKLIPPN­ING. Samhällsby­ggnadschef Magnus Olsson och elevrådets ordförande, Kimberly Johnsson, inviger skolgården. Till höger rektor Robert Olsson.
Bild: SVEN-GUNNAR SVENSSON BANDKLIPPN­ING. Samhällsby­ggnadschef Magnus Olsson och elevrådets ordförande, Kimberly Johnsson, inviger skolgården. Till höger rektor Robert Olsson.
 ??  ?? NÖJD. Elevrådets ordförande, Kimberly Johnsson, berättar att många elever uppskattar den fina miljön inne på borggården.
NÖJD. Elevrådets ordförande, Kimberly Johnsson, berättar att många elever uppskattar den fina miljön inne på borggården.
 ??  ?? SAMLING. Elevrådet på Rådaskolan samlade på fotbollspl­anen tillsamman­s med politiker och tjänstemän från kommunen.
SAMLING. Elevrådet på Rådaskolan samlade på fotbollspl­anen tillsamman­s med politiker och tjänstemän från kommunen.
 ??  ?? SPEL. Schack och bandyplan finns på borggården och för den som vill titta på finns bänkar med tak.
SPEL. Schack och bandyplan finns på borggården och för den som vill titta på finns bänkar med tak.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden