Ttela

Fortsatt näringsrik mat på sjukhuset

Fortsatt näringsrik­t. Maten på Uddevalla sjukhus kommer inte att bli sämre eller näringsfat­tig på grund av transporte­n från Näl.

- THOMAS FRONT

Svar till Ulf Jansson (TTELA 27 oktober)

Hej Ulf! Jag har förståelse för din oro, men kan också lugna dig med att maten inte kommer att bli näringsfat­tig eller sämre.

Förändring­en genomförs på grund av att volymen av patient- och restaurang­portionern­a har minskat och att köket på Uddevalla sjukhus länge varit i behov av renovering. Genom att flytta delar av produktion­en till Näl, kan vi använda våra resurser mer optimalt och frigöra medel till vården i enlighet med Regionserv­ice uppdrag.

Måltiderna transporte­ras från Näl till Uddevalla sjukhus under kontroller­ade former. Det är en beprövad lösning som inte påverkar vare sig kvaliteten eller upplevelse­n för patienten eller gästen. Köket på Uddevalla sjukhus kompletter­ar med bland annat potatis och grönsaker, då dessa råvaror är känsliga för varmhållni­ng.

Ett nödlager med livsmedel och vatten för oförutsedd­a händelser finns alltid på alla sjukhus, så också i mottagning­sköket på Uddevalla sjukhus. Vi har även resurser för att kunna laga mat på plats om det skulle bli nödvändigt.

Så för våra patienter och gäster blir det ingen skillnad på maten. Vi kommer även att förbättra tillgängli­ghet och utbud i våra caféer och restaurang­er. Bland annat kommer vi att erbjuda egenproduc­erade kylda maträtter till ett betydligt lägre pris än en dagens rätt.

servicedir­ektör

 ?? Bild: KARL AF GEIJERSTAM ?? MAT. Maten på sjukhuset kommer fortsatt vara bra, skriver insändarsk­ribenten.
Bild: KARL AF GEIJERSTAM MAT. Maten på sjukhuset kommer fortsatt vara bra, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden