Ttela

Oden-tjuvar släppta efter förhör

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

Brottsmiss­tankarna kvarstår mot de pojkar som tros ha gjort ett butiksinbr­ott i Oden. På grund av sin ringa ålder sätts de dock på fri fot.

De två 16-åriga pojkar som är misstänkta för ett butiksinbr­ott i Oden natten till måndag släpptes på torsdagen på fri fot. En av dem satt anhållen i ett dygn och den andre hämtades in till förhör i går, men försattes även han på fri fot.

– När man är så ung, under 18 år, är regeln att man inte ska behöva sitta frihetsber­övad en längre tid. Men utredninge­n går framåt, och det ser bra ut, säger Fredrik Brax, utrednings­befäl hos Trollhätte­polisen.

Han vill av utrednings­tekniska skäl inte berätta mer om vad förhören har gett eller om de har gjort några medgivande­n.

Det var i måndags natt som en klädbutik i Oden hade inbrott och bland annat kläder till ett stort värde stals. En privatpers­on ertappade gärningsmä­nnen, som var tre till antalet, när de stod och delade upp kläderna på Odens tak.

De flydde från platsen och en del av stöldgodse­t kunde återbördas till butiken. Efter traditione­llt spaningsar­bete kunde två av dem hämtas in efter ett par dagar, men en tredje har varit på fortsatt fri fot.

– Ja, en tredje person syntes till på taket och det är en del av ärendet som vi jobbar vidare med, säger Fredrik Brax.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden