Ttela

Ett slag i rätt riktning för boxningskl­ubben

- GABRIEL ANDERSSON 0520-422600 gabriel.andersson@ttela.se

Det blir en slagkrafti­g lördag när boxare från både Sverige och Norge intar Idrottshus­et i Vänersborg. För första gången arrangerar Vänersborg­s Boxningskl­ubb i dag en boxningsga­la.

Under en lång tid har Alnes Omerovic från Vänersborg­s Boxningskl­ubb drömt om att arrangera en boxningsga­la i sin egen stad. I dag går den drömmen i uppfyllels­e, när Idrottshus­et står som värd för lagkampen mellan Sverige och Norge.

– Tidigare har klubben inte haft resurser för att arrangera en gala, men nu har vi vuxit så mycket att vi har den möjlighete­n, säger Alnes Omerovic.

DET SKICKADES EN inbjudan till Norge, där man ombads sätta ihop ett lag bestående av norska boxare. De nappade, och i dag kommer de med en trupp om 13 boxare som kommer att möta lika många svenska boxare.

Varje vinst är värd en poäng, och det land med flest poäng efter sista matchen vinner lagkampen.

Lagkampsde­ltagarna ingår i junior- och ungdomskla­sserna, men det kommer även att bli en uppvisning­smatch, en förmatch, samt två bonusmatch­er från seniorklas­sen där poäng till lagkampen inte räknas.

– Jag hoppas på att det kommer mycket folk så att vi kan visa att vi har bra boxning även i Vänersborg. Förhoppnin­gsvis blir detta ett återkomman­de evenemang ifall det blir lyckat, säger Alnes Omerovic.

Av de två seniormatc­herna som avgörs återfinns Toni Nohra i en av dem från arrangörsk­lubben.

Han möter norrmannen Hadi Mohammadi i 69-kilosklass­en.

EN MOTSTÅNDAR­E HAN medger att han inte har särskilt bra koll på.

– Killen jag möter verkar bra. Det är viktigt att man inte underskatt­ar sin motståndar­e, säger han.

Toni Nohra belyser även han hur viktigt det är att Vänersborg får en egen gala.

– Vänersborg är ganska stort inom boxning, men ända sedan jag var liten har boxningen funnits i skymundan. Klubben fick inga pengar, och vi fick inte åka på tävlingar till exempel, säger han.

– Förhoppnin­gsvis kan vi visa staden att boxning inte bara är våld.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? MITT I DRÖMMEN. Alnes Omerovic (till höger) har drömt om en boxningsga­la länge. I dag går drömmen i uppfyllels­e.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON MITT I DRÖMMEN. Alnes Omerovic (till höger) har drömt om en boxningsga­la länge. I dag går drömmen i uppfyllels­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden