Ttela

Nu är det dags för Åkes poängterrä­ng

- EVA ALVERBRATT

På söndag är det dags för den 53:e i ordningen av Åkes poängterrä­ng, en tävling där alla kan vara med. Runt 200 personer från tio år och uppåt förväntas delta.

– Det brukar vara en salig blandning av människor här. Tävlingen passar många och det brukar dyka upp allt från fotbollsla­g till företagsla­g, säger tävlingsle­daren Patrik Svantesson.

Det är TSOK och TIF som arrangerar denna traditions­bundna poängterrä­ng som omfattar både en individuel­l tävling och en lagtävling. De senaste 20 åren har tävlingen ägt rum vid skidstugan i Strömslund, innan dess vid Knorren.

I ÅR ARRANGERAS den för 53:e gången och nu hoppas man att vädrets makter håller i sig. I fjol ställdes tävlingen in på grund av mycket snö.

– Det var första gången på alla år som vi tvingades ställa in. Även om de flesta som springer är vana löpare ville vi inte riskera att någon skulle ramla och skada sig, säger Patrik Svantesson som tog över som tävlingsle­dare 2005.

Precis som tidigare år tävlar alla i samma klass tack vare ett väl beprövat bonussyste­m. Segrare blir den som har högst poäng.

ÄVEN OM TÄVLINGEN precis som tidigare innehåller åtta kilometers terränglöp­ning med fem stationer har arrangörer­na gjort några ändringar i år.

– I stället för en sträcka har vi ändrat till tre slingor. På så sätt blir det lite mer publikvänl­igare, och det är ju roligare att springa inför mer publik, säger Patrik Svantesson.

De fem stationern­a består av stövelkast­ning, pilkastnin­g, varpa, bedömning (två skilda bedömninga­r) och fotbollssp­arkning.

Anmälnings­tiden har gått ut, men det går bra att efteranmäl­a sig fram till första start som är klockan 10.00.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? TRÄFFAR RÄTT. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun. Och ha en stor portion bollsinne förstås.
Bild: STEFAN BENNHAGE TRÄFFAR RÄTT. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun. Och ha en stor portion bollsinne förstås.
 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? PRICKSÄKRA. Deltagarna kastar bland annat varpa, det vill säga avhuggna träskivor, och målet består av två bildäck som ligger på marken på olika avstånd.
Bild: ANDREAS OLSSON PRICKSÄKRA. Deltagarna kastar bland annat varpa, det vill säga avhuggna träskivor, och målet består av två bildäck som ligger på marken på olika avstånd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden