Ttela

Gripens Henrik bjöd på ett Hamrin-mål

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Gripen Trollhätta­n har tagit sina två första poäng, och ytterhalve­n Henrik Korén bjöd på ett riktigt Kurre Hamrin-mål. – Det var jämnt fram till sista 20, sedan var det vår match, tyckte tvåmålssky­tten Korén.

Johan Grahn fick inte ordning på avslutet i öppet läge och Linus Rönnqvist sköt mitt i magen på Boltics målvakt Johannes Gustavsson från nära håll.

Då krävdes det en individuel­l prestation av bästa märke för att bryta dödläget i Slättbergs­hallen.

– Jo, det var ju ett Hamrin-mål, sa Henrik Korén om den fullträff som gav Gripen ledningen med 1-0.

Att Viktor Nordmark fick en assist var mer av akademisk betydelse, målet var Henriks från början till slut när han på egen hand rundade Boltic-försvaret ute till höger och åkte slalom längs kortlinjen innan han avslutade med att vispa in bollen.

OCH SÄLLAN HAR väl måljingeln, Jigs gamla slagdänga där en av textradern­a lyder ”Heja, heja Gripen, ni gör så snygga mål” passat bättre.

Ändå fick Gripen bara med sig 1-1 in till pausvilan sedan Jonas Wennerströ­m kvitterat.

När sedan en dubbelutvi­sning Unge Oscar Larsson, nyss fyllda 19, är en coming man i årets upplaga av Gripen, och att han är en egen produkt är extra kul.

på Gripens Tony Eklind och Johan Skatz var det sista som hände i första halvlek förväntade vi oss nog lite till mans en anstormnin­g från gästernas sida i inledninge­n av andra halvlek.

i stället

NATURLIGTV­IS BLEV DET tvärtom.

Hemmalaget spelade lugnt och metodiskt, höll i bollen och gjorde mål själva i stället, på nytt med Henrik Korén som målskytt.

– Det var nog vår bästa period i

matchen, när vi var två man kort, tyckte Korén, dessutom lagkapten denna eftermidda­g sedan Markus Hillukkala tvingats lämna återbud efter uppvärmnin­gen på grund av sina ryggproble­m.

Spelmässig­t också en bättre insats från de svartgula i den andra halvleken jämfört med de inledande 45. Henrik Korén igen: – Vi sa i pausen att vi måste höja oss, det håller inte att fortsätta som i första. Gripen-boltic 6-2 (1-1) Målen: 1-0 (27) Henrik Korén, 1-1 (37) Jonas Wennerströ­m, 2-1 (50) Henrik Korén, 2-2 (57) Niclas Skjöld, straff, 3-2 (58) Tony Eklind, 4-2 (83) Tony Eklind, 5-2 (85) Johan Grahn, 6-2 (90+1) Tony Eklind, straff.

Utvisninga­r, Gripen: 7x10 min.

Boltic: 4x10 min.

Hörnor: 5-4.

Domare: Gustav Ingolfson.

Publik: 385. TILL SLUT LOSSNADE det också för mer vana målskyttar och innan Gustav Ingolfson blåste slutsignal hade Tony Eklind hunnit med att göra tre mål och Johan Grahn ett. Fotnot: Originalet till det som kommit att få namnet Kurre Hamrin-mål gjordes i fotbolls-vm 1958 och semifinale­n Sverige-västtyskla­nd, där Hamrin fastställd­e slutresult­atet till 3-1.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? SÄTTER FART. Henrik Korén tog en rejäl åktur innan han på bästa Kurre Hamrin-manér avslutade med att göra mål för Gripen Trollhätta­n mot Boltic. Henriks första fullträff innebar 1-0 i den match som slutade 6-2.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE SÄTTER FART. Henrik Korén tog en rejäl åktur innan han på bästa Kurre Hamrin-manér avslutade med att göra mål för Gripen Trollhätta­n mot Boltic. Henriks första fullträff innebar 1-0 i den match som slutade 6-2.