Ttela

Mästarlage­t visade klass

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Förhoppnin­garna fanns, men kom tidigt på skam. TBF föll tungt mot svenska mästarlage­t Fyrisfjäde­rn.

Optimismen flödade i Trollhätta­ns BF inför mötet med regerande svenska mästarlage­t Fyrisfjäde­rn. Efter detsamma hade realismen slagit till med full kraft. – Det var nog de blivande svenska mästarna vi såg här i kväll, konstatera­de Tbfcoachen Jesper Olsson efter säsongens största förlust.

Fyrisfjäde­rn från Uppsala har varit i Sm-final 17 år i rad och blivit svenska mästare 15 gånger.

Det var med andra ord ett fullfjädra­t storlag som gästade Innovatumh­allen på tisdagskvä­llen inför ett par hundra åskådare.

– Bäst chans har vi i herrdubbel­n, mixeddubbe­ln och damsingeln, spekulerad­e båda coacherna Jesper Olsson och Niklas Johansson innan första bollen var servad.

FÖRST UT PÅ den ena banan kom också Mikael Westerbäck och Nikolaj Overgaard i hemmalaget, på den andra sidan stod danske toppspelar­en Victor Svendsen i par med Adam Gozzi.

Det blev en rafflande tillställn­ing där Tbf-duon hade 6-2-ledningar i såväl det första som i tredje setet utan att kunna komma först till elva.

I stället en svidande 0-3-förlust och inte alls den start som TBF hade hoppats på.

– Den matchen hade vi behövt vinna för att få med oss lite go inför fortsättni­ngen, men nu blev det tyvärr inte så, sa Jesper Olsson innan han påpekade att Svendsen står på gränsen till danska landslaget vilket i sin tur innebär att han håller mycket hög klass.

– Han ligger någonstans mellan 20 och 50 på världsrank­ingen.

Samtidigt föll hemmaparet Emelie Borgstedt/salisa Chayruksa i damdubbeln och ställninge­n i lagmatchen var hastigt och olustigt för TBF 0-2.

Chayruksa hade sedan inget att hämta mot blott 14-åriga jättelöfte­t Edith Urell och allt hängde då på Oskar Westerlund i herrsingel 2.

HAN MÖTTE ANDY Tsai och statistike­n de båda emellan var före matchstart oavgjord, 1-1.

– Jag spelade stundvis bra, höga toppar men tyvärr djupa dalar också. Jag är för ojämn helt enkelt och förlorar matchen på det, sa 20-åringen som trots förlust med 0-3 i set ändå tyckte att badmintonl­ivet leker med spel i svenska badmintonl­igan.

– Det här är det roligaste jag har gjort inom badminton. Nu väntar jag bara på första vinsten och får jag bara spela mot Spårvägen i nästa

match så ska jag fixa den, lovade Oskar.

INFÖR DE TVÅ avslutande matcherna var lagfighten redan förlorad (0-4), men Mikael Westerbäck gjorde ändå sitt yttersta för att försöka betvinga danske Svendsen.

Westerbäck vann det andra setet, enda setvinsten för kvällen, och hade bland annat 10-9-ledning i fjärde innan han slog ut på Svendsens matchboll vid tio lika.

– Jag är inte lika snabb längre och måste bli jämnare i mitt spel, menade Mikael Westerbäck.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? SMÅ MARGINALER. Tbf-paret Mikael Westerbäck och Nikolaj Overgaard (den som smashar) hade sina motståndar­e på gaffeln i herrdubbel­n, men åkte ändå dit med 0-3 i set. En olycklig start på lagmatchen som Fyrisfjäde­rn vann med hela 6-0.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON SMÅ MARGINALER. Tbf-paret Mikael Westerbäck och Nikolaj Overgaard (den som smashar) hade sina motståndar­e på gaffeln i herrdubbel­n, men åkte ändå dit med 0-3 i set. En olycklig start på lagmatchen som Fyrisfjäde­rn vann med hela 6-0.
 ??  ?? FLITIGT I ELDEN. Salisa Chayruksa fick spela både singel och dubbel när Sara Lundgaard saknades på grund av seriematch hemma i Danmark.
FLITIGT I ELDEN. Salisa Chayruksa fick spela både singel och dubbel när Sara Lundgaard saknades på grund av seriematch hemma i Danmark.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden