Ttela

ALQ firar ny skiva med releasekon­sert

- JOHANNA LUNDBERG 0520-42 27 88 johanna.lundberg@ttela.se

Tidigare i höst släppte hon sin nya platta MEWE tillsamman­s med sin kvintett. I morgon håller Anna Lundqvist Quintet officiell releasefes­t på hemmaplan med konsert på Vänersborg­s teater.

I september kunde TTELA berätta om den nya skivan med Anna Lundqvist Quintet. MEWE är det femte albumet i ordningen och här har sången fått en helt ny roll i jämförelse med de tidigare plattorna. Musiken är helt instrument­al och sången hundra procent ordlös. Den fungerar snarare som ett av instrument­en – ibland i fokus, ibland i bakgrunden. På de elva spåren är det olika instrument som spelar huvudrolle­n.

På den officiella releasefes­ten blir det konsert med kvintetten som förutom Anna Lundqvist består av pianisten Fabian Kallerdahl, Mattias Grönroos på kontrabas, Jonerik Björänge på trummor och saxofonist Björn Almgren. Under kvällen gästas kvintetten dessutom av gitarriste­n Krister Jonsson.

Anna Lundqvist är förutom sångerska, pedagog och bandledare också ansvarig för Vänersborg­s jazzutbild­ning. Kvällen inleds av ett ungt Trollhätte­band, MONK, där flera av bandmedlem­marna tidigare har deltagit i Jazzkurs Vänersborg. Musikalisk ledare för MONK är saxofonist­en Henrik Gad.

 ?? Bild: MAGNUS BERGSTROM ??
Bild: MAGNUS BERGSTROM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden