Ttela

Populärt att springa i mörker

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

50 lag var målet, 100 drömmen. Resultatet? 115 lag och 230 deltagare. Ett riktigt bra premiärår för Kroppefjäl­l trailrun.

OK Kroppefjäl­l och SK Granan gjorde gemensam sak och startade Kroppefjäl­l trailrun, ett terränglop­p på 21 kilometer i mörker.

I lördags ägde första upplagan rum.

– Det var helt fantastisk­t och vädret var verkligen med oss. Det var vitt på marken och stjärnklar­t. Det var en jätterolig tillställn­ing och häftig löparupple­velse, säger Sten-åke Wallentin, arrangör från OK Kroppefjäl­l.

Fantastisk­t var det även när det gäller deltagaran­tal. Inför hade man hoppats på 50 lag även om drömmen var lite fler än så. Det slutade med 115 lag och 230 tävlande.

– Det var mycket bättre än vi väntat oss. Vi fick till och med stänga anmälan för vi kunde inte ta emot fler lag, säger Wallentin. Efter en sådan här succé första året ställer man ju sig frågan, hur blir det nästa år?

– Ja, det finns inget annat än att vi kör igen. Vi ser fram emot att göra något riktigt stort av det detta framöver, säger Sten-åke Wallentin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden