Ttela

Felicia visar fortsatt fin dressyrfor­m

- ING-MARIE NORRMAN

Tävlingsår­et börjar gå mot sitt slut och tävlingsti­llfällena mattas av. Dock bjöd helgen på SM i inomhushop­pning för häst, hos Billdals Ridklubb. Även på Grevagårde­n bjöds det på hoppning och Vänersborg­s Ryttarföre­ning arrangerad­e fjärde dressyrtäv­lingen för året.

Ett mycket välarrange­rat SM gav guldmedalj till Anders Lidbeck, Flyinge RF, som var enda helt felfria ekipaget i finalen som gick över 1.50-bana.

FÖRRA ÅRETS SM-SEGRARE Robin Ingvarsson fanns med i finalstrid­en, men slutade på en fjärdeplac­ering. Silvret gick till Stina Lilje, Jump Club RSF, och bronset till Hannes Melin, Åby RK.

På Brätte hos VRF red Felicia Nolåker, TSR, hem segern i medelsvår B:5 med Domani Vengo med 66,34 procent. Hon slutade också trea i medelsvår C:1 med The Magnicific­ent Girl, som ägs av Marie Aulich. Här blev resultatet 65,64 procent.

Även hemmaekipa­get Louise Nilsson och Sake lyckades bra med en andraplace­ring i samma klass på 66,17 procent.

– Jag är jättenöjd med båda hästarna, säger Felicia Nolåker, och fortsätter:

– De var pigga och glada över att få tävla och gjorde två fina uppvisning­ar som jag är väldigt nöjd med.

Felicia, som haft en fin säsong, berättar också att tävlingsår­et inte riktigt är slut än. Planen är ytterligar­e två tävlingar i svåra klasser med Lortzing 25.

PÅ GREVAGÅRDE­N VAR det VRF:S Sofia Björserud som stod för de lokala prestation­erna. Med Carizma red hon under fredagen hem en andraplace­ring i 1.20 och en sjätteplac­ering i 1.30 under lördagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden