Ttela

Tappen på Ström byter ägare efter 30 år

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Bensinstat­ionen och närlivsbut­iken på Ström får nya ägare i form av Christian och Lena Berg. – Området expanderar så det här var ett bra tillfälle, säger Christian Berg.

Ingvar och Ann-britt Svensson har drivit det som i folkmun ofta kallas ”tappen på Ström” i snart 30 år.

– Jag tog över den första juli 1988, före det jobbade jag på SCA, säger Ingvar som kommer att fortsätta att arbeta på tappen.

Då var det en traditione­ll bensinstat­ion med bilverksta­d och ett fristående gatukök.

Det man lämnar över är en servicebut­ik med biltillbeh­ör, snabbmat, en däckverkst­ad, tvätthall samt uthyrning.

Bilverksta­den har under de senaste åren omvandlats till att bli en mera renodlad däckverkst­ad. Särskilt sedan mekanikern som jobbat på tappen i över 20 år slutade.

Den nya ägaren Christian Berg ser dock nya möjlighete­r med tappen som kan bli något av ett nav på den västra sidan av älven. Ica-butiken är nedlagd sedan flera år tillbaka och tappen har den enda närbutiken i området.

Att utöka servicebut­iken och kafédelen samt tvätthalle­n ingår i framtidspl­anerna.

Samtidigt expanderar Ström, villor och hyreshus växer fram i närområdet.

– Lilla Edet växer och här på Ström byggs det en hel del. Det är spännande att prova på nya branscher när man passerat 50, berättar Christian Berg.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? BYTE. Christian Berg, till vänster, och Lena Berg blir nya ägare till tappen på Ström. Förre ägaren Ingvar Svensson, till höger, fortsätter att jobba ett tag till.
Bild: PASI HAKOPURO BYTE. Christian Berg, till vänster, och Lena Berg blir nya ägare till tappen på Ström. Förre ägaren Ingvar Svensson, till höger, fortsätter att jobba ett tag till.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden