Ttela

LÅNG REHAB FÖR LJUNGBERG

- SVEN WASSÉN

Erik Ljungberg hade fyra raka segrar och ledde SM överlägset inför de avslutande fyra deltävling­arna. Men i somras försvann han från endurotä vlingarna helt:

– Det var i Stångebros­laget som jag vurpade och förstörde menisk, ledband och korsband, så nu består vardagen mest av rehab, säger 23-årigen från Vänersnäs.

Trots sin ungdom har Erik massor av meriter från enduro-tävlingar. Han har bland annat två Sm-guld och i fjol körde han hem ett Em-silver, så förhoppnin­garna var stora inför den här säsongen.

– Det gick fint under våren då jag körde hem fyra raka Sm-deltävling­ar, allt var på topp. Så kom vurpan i Stångebro då jag insåg att jag var tvungen att kolla upp hur kroppen mådde. Jag förstod att det inte var så bra.

Båda ledbanden och korsbanden var av plus att menisken var helt trasig.

– Man använder benen mycket i enduro och jag förstod att jag måste ta det lugnt och låta kroppen läka.

NU ÄR HAN inne på en nio månader lång rehab och efter det ska nästa knä opereras.

– Jag vill tillbaka till enduron, men jag måste få ordning på krop- pen först. Jag ser detta som en lite längre paus.

Tävlingen över alla andra för Erik är Novemberkå­san. Det syns på honom lång väg att det är i den tävlingen som han vill lyckas. Han vann ungdomskla­ssen 2014 och var åtta totalt. Året efter var han sexa totalt och det svider lite extra när han inte kan köra just den tävlingen.

– Det var svårt att hålla humöret uppe när man såg de andra vara där och tävla i kåsan förra helgen.

Tids nog kommer Erik Ljungberg att vara tillbaka i endurospår­et igen.

Då starkare och hungrigare än någonsin.

 ?? Bild: SVEN WASSÉN ?? VILA VÄNTAR. ”Jag förstod direkt att det inte var bra, men det var mycket värre än så”, säger Erik Ljungberg, som nu måste vila kroppen i form igen efter operatione­n innan det är dags för nästa.
Bild: SVEN WASSÉN VILA VÄNTAR. ”Jag förstod direkt att det inte var bra, men det var mycket värre än så”, säger Erik Ljungberg, som nu måste vila kroppen i form igen efter operatione­n innan det är dags för nästa.
 ?? Bild: LOVISA WAGNERVIK ?? Erik Ljungberg hade fyra raka segrar i SM när en krasch satte stopp för vidare tävlande.
Bild: LOVISA WAGNERVIK Erik Ljungberg hade fyra raka segrar i SM när en krasch satte stopp för vidare tävlande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden