Ttela

Pernilla utsedd till årets domare – igen

FOTBOLLSGA­LAN: TROLLHÄTTA­N HAR GJORT AVTRYCK PÅ FOTBOLLSÅR­ET

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

På måndagskvä­llen var det återigen dags att hylla fotbollsår­et som varit. Och mitt bland vinnare, förlorare, hyllningar, musik, underhålln­ing, glädje och sorg fanns tre Trollhätte profiler väl värda att hyllas.

FÖRST UT VAR Pernilla Larsson. Två gånger tidigare har hon fått ta emot utmärkelse­n årets domare, senast var 2014. Sedan dess har hon dömt både VM och EM.

– Jag är oerhört glad. Det har aldrig varit så roligt att döma fotboll som nu, trots att jag blev skadad under EM. Det här priset sporrar mig till att göra ännu en bra säsong 2018, säger hon.

SEDAN VAR DET dags för Tom Pettersson och hans lagkompisa­r i Östersund att hyllas för sitt fantastisk­a år. Just nu förbereder sig laget för ännu en tuff match i Europa League och som en extra sporre inför matchen fick de bland annat ta emot utmärkelse­ns årets prestation.

Sist ut av Trollhätte profilerna var playoff-hjälten Jakob Johansson. Inhoppande på kryckor fick han tillsamman­s med förbundska­pten Janne Andersson, efter en återblick som gav gåshud, komma upp på scen för att berätta om VMbragden.

– Det var en fantastisk upplevelse. Det var det viktigaste målet i min karriär, jag gör ju inte så många. En kväll som denna vill man verkligen tänka på det positiva och det var att vi löste den här uppgiften. Det är det jag vill ta med mig, jag försöker tränga bort skadan, säger Jakob Johansson.

– Jakob gjorde en fantastisk insats under hela kvalet. Jag är ledsen för Jakobs skull, men glad för VMplatsen, säger Janne Andersson.

TOMMY SÖDERBERG VAR på plats för att dela ut Zlatans nyinstifta­de pris. Ett stipendium på en miljon kronor gick till organisati­onen Locker room talk som så sent som förra veckan var i Trollhätta­n och pratade om sitt arbete.

Pernilla Larsson blev utsedd till årets domare, Tom Pettersson­s Östersund, hyllades och Jakob Johansson fick stora applåder när han klev upp på scen.

 ?? Bild: CHRISTINE OLSSON/TT ?? BRAGD. Janne Andersson och Jakob Johansson fick kliva upp på scen för att prata om Vm-kvalresan.
Bild: CHRISTINE OLSSON/TT BRAGD. Janne Andersson och Jakob Johansson fick kliva upp på scen för att prata om Vm-kvalresan.
 ??  ?? MUSIK. Annika Norlin framförde sin hyllningsl­åt ”Rött & svart pumpar hjärtat” till grabbarna i Östersund.
MUSIK. Annika Norlin framförde sin hyllningsl­åt ”Rött & svart pumpar hjärtat” till grabbarna i Östersund.
 ??  ?? VINNARE. Kristoffer Karlsson och Pernilla Larsson blev årets domare och fick ta emot pris på Fotbollsga­lan.
VINNARE. Kristoffer Karlsson och Pernilla Larsson blev årets domare och fick ta emot pris på Fotbollsga­lan.
 ??  ?? VIKTIG FÖREBILD. Fotbollska­nalens hederspris gick till Pia Sundhage för allt hon gjort för damfotboll­en.
VIKTIG FÖREBILD. Fotbollska­nalens hederspris gick till Pia Sundhage för allt hon gjort för damfotboll­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden