Ttela

”Vi ville hålla avdelninge­n intakt”

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

Ifo-chef Maria Tapper Andersson tillbakavi­sar kritiken. Hon menar att en ny avdelning skapades på boendet för ungdomarna­s skull och inte för personalen­s.

Enligt Maria Tapper Andersson var det sammanlagt 14 personer som till slut sades upp från boendet.

– Det vi har tvistat om är att vi inte kunnat ge alla uppsagda andra jobb inom kommunen. Men de hade inte rätt utbildning. När det gäller driftsenhe­terna var vi eniga, säger hon.

Enligt henne skapades den så kallade Lilla avdelninge­n förra hösten. Den var till för de ungdomarna som behövde extra mycket hjälp och stöd och den ansågs tung att arbeta på.

Om alla anställda på boendet fick erbjudande att jobba på Lilla avdelninge­n kan Maria Tapper Andersson inte svara på, men hon menar att det var få som var intressera­de.

– Vi ville få en väl fungerande verksamhet. Till slut måste vi välja vilka vi tror ska fungera. Vi valde ut sju åtta ungdomar och vi gjorde avdelninge­n personaltä­tare. Och

”Det var för barnens skull och inte för personalen­s.” MARIA TAPPER ANDERSSON Ifo-chef

vi såg ett bra resultat. I juni när vi skulle förhandla om driftsenhe­ter var vi rädda att alla skulle göras till en driftenhet. Vi ville hålla avdelninge­n intakt, de hade jobbat ihop sig och då blev den en egen driftsenhe­t. Det var för barnens skull och inte för personalen­s. Skapades avdelninge­n för att vissa i

– Nej, det var för barnens skull. Visste ni att det skulle bli neddragnin­gar när det Lilla avdelninge­n skapades?

– Nej, det visste vi inte, säger Maria Tapper-andersson.

Men hon tillägger att det måste ha stått klart för alla att antalet ensamkomma­nde inte skulle fortsätta att vara så högt som det var 2015 och 2016 för all framtid. Och när antalet ensamkomma­nde nu sjunker försvinner arbetstill­fällen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden