Ttela

På snabbdejt med chefen

ARBETSMARK­NAD: SNABBA INTERVJUER SKA GE FLER CHANSEN

- CAROLINE HOLMGREN 0520-422600 caroline.holmgren@ttela.se

– Det är fantastisk­t med ett så stort intresse, berättar Johanna Finnholm, Hr-konsult på Regionserv­ice, och välkomnade alla som inte gjort en anmälan till träffen.

Tillsamman­s med Arbetsförm­edlingen har de för första gången bjudit in till en rekryterin­gsträff med det annorlunda konceptet speeddejti­ng. Tjänsterna är aktuella inom bland annat måltidshan­tering, lokalvård och internlogi­stik.

– Detta är ett bra sätt att nå ut till många fler. Vi kan hitta de som är sociala, har ett bra bemötande och gillar service, och inte bara de som har bra betyg eller kan skriva ett bra cv, säger Johanna Hermansson på Regionserv­ice.

Och även om alla inte fick plats runt borden denna kväll, så menade Regionserv­ice att alla skulle få hjälp att söka tjänsterna.

De som bjudits in till träffen fick fem minuter var med sin potentiell­a arbetsgiva­re och fick svara på några vanliga intervjufr­ågor.

Marius Budau tyckte att formen med snabbinter­vjuer är till mångas fördel och kan göra att fler får chans till en anställnin­g. På flera håll är det ett vanligt rekryterin­gssätt, menar han.

– Arbetsgiva­ren måste prata lite med alla som söker tjänsten och då får de också informatio­n som inte de kan läsa sig till, säger han.

Efter en första gallring kallas de sedan till en ny fördjupad intervju. Därefter kan de som platsar få en anställnin­g, andra kan få en praktikpla­ts eller utbildning för att sedan få en chans till anställnin­g.

– Det finns de som kanske passar jättebra men som behöver mer kunskap om språket eller yrket innan de kan börja jobba, säger Johanna Finnholm, och menar att det är något som Arbetsförm­edlingen kan erbjuda de som behöver det.

Mero Alili hade svårt att registrera en ansökan på hemsidan, men kunde ändå få en intervju med sin potentiell­a arbetsgiva­re.

– Jag hoppas att det gick bra. Detta kan göra det enklare att få ett jobb än att bara skicka runt sitt cv, nu får jag prata med chefen och de får en uppfattnin­g om vem jag är, säger hon.

Folksamlin­gen var stor vid Näls huvudentré. Det beräknade antalet på 50 personer tredubblad­es när jobbintres­serade kom oanmälda för att vara med på rekryterin­gsträff.

 ?? Bild: CAROLINE HOLMGREN ?? PRATSTUND. Mero Alili blev intervjuad av Näls teamchef Heli Andersson. ”Det kan bli enklare att få ett jobb om man får prata med chefen och de får en uppfattnin­g om vem jag är”, säger hon.
Bild: CAROLINE HOLMGREN PRATSTUND. Mero Alili blev intervjuad av Näls teamchef Heli Andersson. ”Det kan bli enklare att få ett jobb om man får prata med chefen och de får en uppfattnin­g om vem jag är”, säger hon.
 ??  ?? TIDSPRESS. Fem minuter att göra ett bra intryck. Marius Budau visade sitt cv och berättade varför han sökt tjänsten.
TIDSPRESS. Fem minuter att göra ett bra intryck. Marius Budau visade sitt cv och berättade varför han sökt tjänsten.
 ??  ?? SNABBTRÄFF. 50 personer var anmälda att testa på speeddejti­ng med chefer från Näl, för att söka lokalvårda­rtjänsten.
SNABBTRÄFF. 50 personer var anmälda att testa på speeddejti­ng med chefer från Näl, för att söka lokalvårda­rtjänsten.
 ??  ?? MÅNGFALD. ”Vi fick träffa många olika typer av människor eftersom det var först till kvarn”, säger Heli Andersson.
MÅNGFALD. ”Vi fick träffa många olika typer av människor eftersom det var först till kvarn”, säger Heli Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden