Ttela

Överfall svårlösta för polisen

- KRISTINA STULKEN 0520-42 26 21 kristina.stulken@ttela.se

Utredninga­rna när det gäller de två kvinnoöver­fall som skedde i Vänersborg i oktober – ett som rubriceras som våldtäktsf­örsök och det andra som rånförsök – står still. I båda fallen saknas uppslag för att gå vidare.

I oktober överfölls två kvinnor i Vänersborg när de var ute och sprang. Det första överfallet skedde den 1 oktober på motionsspå­ret mellan skidstugan och Ursand. Kvinnan överfölls bakifrån av ett okänt antal gärningsmä­n och händelsen utreds som ett våldtäktsf­örsök.

Enligt Sten Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Trollhätta­n, återstår en utrednings­teknisk åtgärd, men den har fått stå tillbaka på grund av det misstänkta mordet på Ulvöns vandrarhem i Ljungskile, där en död man hittades den 12 november.

– Annars är det svårt att komma vidare med fallet i Vänersborg i nuläget, säger han.

Det andra överfallet skedde på söndagskvä­llen den 15 oktober i Skräcklepa­rken. Även här överfölls en kvinna bakifrån, men på grund av en del detaljer som skiljer sig åt tror polisen inte att de båda överfallen har något samband. I detta fall rubriceras brottet som rånförsök.

– I nuläget är det svårt att driva ärendet vidare, säger Patric Engström, utredare vid polisen i Trollhätta­n, och tillägger att ingen jobbar aktivt på fallet om de inte får in några nya tips.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden