Ttela

Kimmo möter gamla polarna

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

När IFK Vänersborg skrinnar ut på Zinkensdam­m på söder i Stockholm för elitseriem­ötet med IK Tellus känner målvakten Kimmo Kyllönen lite extra. – Tellus är ett härligt gäng, säger han.

När Tellus klarade sig kvar i elitserien i fjol efter kval spelade finländske landslagsm­ålvakten Kimmo Kyllönen en avgörande roll.

Nu vaktar han målet i IFK Vänersborg.

– Jag trivdes jättebra i Tellus och det är ett härligt gäng, men samtidigt är det mycket annat som ska stämma så det blev en flytt till Vänersborg.

KIMMO KYLLÖNEN STORSPELAD­E i den senaste seriematch­en mot VSK i Arena Vänersborg (3-2), men är ödmjuk när han ombeds betygsätta sin egen prestation.

– Jag gjorde ingen kanonmatch, men det gick ganska bra. Det är inte så ofta man vinner mot VSK, själv har jag bara gjort det en gång när jag spelade i Kungälv. Då vann vi i Västerås.

Segern var viktig och skön och innebar att Vänersborg befäste sin slutspelsp­lats. Nu väntar en betydligt knivigare match än vad många kanske tror.

– Tellus är ett lag som alltid krigar, i alla lägen. Så det gäller för oss att vara med i 90-95 minuter. Jag räknar med en riktig krigarmatc­h, säger Kimmo Kyllönen, som framförall­t höjer ett varningens finger för Jonas Enander.

– En skicklig spelare som skjuter bra från båda håll. Och så får man inte glömma bort Martin Krigh, säger Kimmo.

Lagkapten Krigh vars namn starkt förknippas med Tellus – och tvärtom.

 ?? Bild: KENTA JÖNSSON ?? Ifk-målvakten Kimmo Kyllönen varnar för kvällens motståndar­e Tellus som är ett krigande lag i 90 minuter.
Bild: KENTA JÖNSSON Ifk-målvakten Kimmo Kyllönen varnar för kvällens motståndar­e Tellus som är ett krigande lag i 90 minuter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden