Ttela

Raimo fortsätter i Göta – första nyförvärve­t i hamn

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Han tog över Göta BK mitt under pågående säsong och såg till att laget klarade sig kvar i division 4. Nu har Raimo Käkelä valt att skriva på för ett nytt år i klubben. – Det passar mig bra just nu, säger han.

Raimo Käkelä var mitt inne i ett sabbatsår, efter sex säsonger som tränare för Vänersborg­s FK, när Göta BK ringde och frågade om han ville ta över som tränare efter Marcus Tersing fem omgångar in i division 4.

Då var laget inne i en tung period, men efter tålmodigt arbete avslutade Göta säsongen med flera viktiga segrar.

NU VÄLJER RAIMO Käkelä alltså att skriva kontrakt för ytterligar­e ett år, men det var inte ett helt lätt beslut.

– Jag har vacklat lite fram och tillbaka, men nu är vi muntligt överens. Jag hade några andra alternativ högre upp i seriesyste­met, men jag känner att jag inte får ihop det med privatliv och jobb, säger Käkelä och fortsätter:

– Det passar mig bra att vara kvar. Och så har det varit väldigt roligt, nu satsar vi på att gå upp.

I samma veva som Göta gjort klart med Raimo har man även rott i hamn sitt första nyförvärv, nämligen anfallaren Marko Nikic.

– Marko var i VFK när jag var där och jag tyckte att han var spännande redan då. Jag såg att han hade potential. Han har bra energi och löpstyrka, det är en spelare som gör skillnad, säger Raimo Käkelä. Är ni på jakt efter fler spelare?

– Ja, jag håller på och tittar mig omkring efter spelare. Vi vill ha spelare som gör att vi vinner matcher och som vi kan bygga en stabil elva med. Tre till fyra startspela­re vill jag ha in, säger Käkelä.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? Förlänger kontraktet. Raimo Käkelä stannar kvar ytterligar­e ett år i Göta BK.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON Förlänger kontraktet. Raimo Käkelä stannar kvar ytterligar­e ett år i Göta BK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden