Ttela

Jenny på bekant mark

HANDBOLL: NU HAR DAMLANDSLA­GET SAMLATS I TROLLHÄTTA­N

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Under tisdagseft­ermiddagen anlände det svenska handbollsl­andslaget till Trollhätta­n. Där ska man ha ett tio dagar långt läger inför det stundande Vm-slutspelet i Tyskland.

Lägret innehåller bland annat två landskampe­r mot antagonist­en Danmark (en i Fredriksha­mn och en i Trollhätta­n). Vid tisdagens träningspr­emiär i Arena Älvhögsbor­g medverkade dock inte vänsternia­n Jenny Alm.

– Jag fick ett slag över näsan under lördagens Europacupm­atch, berättar Jenny, som i stället var ute och tog en längre promenad i novemberky­lan, men inte känner någon större oro över skadan.

– Det är mest en försiktigh­etsåtgärd att jag inte tränar i dag (läs tisdag). Det borde inte vara någon fara för spel längre fram, säger den före detta Kroppskult­ur-spelaren, som varit en återkomman­de aktör i blågult sedan landslagsd­ebuten 2011.

Att spela landskamp så nära hemstaden Uddevalla är dock inget hon är van vid.

– Det ska bli kul, förhoppnin­gsvis kan både familj och vänner komma på matchen. Dessutom är det roligt att visa upp sig inför en ny publik. Hinner du med något hembesök i Uddevalla?

– Vi får se, kanske om vi har någon ledig eftermidda­g. Annars kan förhoppnin­gsvis familjen komma hit till Trollhätta­n under någon ledig stund.

Att Danmark är genrepskom­battant är speciellt sett ur flera aspekter. Förutom att det är ett klassiskt grannation­sderby, var det danskorna som förpassade Sverige ur Vm-turneringe­n 2015.

– Vi har inte mött dem sedan dess, så det ska bli kul att få se var vi står jämfört med dem. Resultatet är dock inte det viktigaste i de här matcherna, utan att vi får med oss en bra känsla in i VM, berättar 29-åringen, som själv spelat i Danmark de tre senaste åren och nu bor i Köpenhamn, sedan hon lämnade Esbjerg för huvudstads­klubben inför årets säsong. En flytt hon är mäkta nöjd med. – Jag trivs jättebra i Köpenhamn. Klubben satsar och är proffsig samtidigt som jag får gott om speltid.

Uddevallab­ördiga Jenny Alm är etablerad i landslaget sedan länge. Nu får hon spela inför nära och kära i Trollhätta­n på måndag.

PRECIS SOM I landslaget är hon i klubblaget lagkamrat med Uddevallas andra bidrag till Vm-truppen – målvakten Johanna Bundsen.

– Hon är en bra målvakt som ger trygghet till försvarssp­elet, berömmer Alm sin lagkamrat, som hon har känt sedan barndomen.

– Hon spelade i min lillasyste­rs lag, så jag visste vem hon var redan då. Det är häftigt att båda tagit sig till landslaget.

 ?? Bild: PETTER ARVIDSON ?? HEMTRAKTER. Vänsternia­n Jenny Alm är tillsamman­s med målvakten Johanna Bundsen de två lokala inslagen i Sveriges landslagst­rupp, som ställs mot Danmark i Trollhätta­n på måndag.
Bild: PETTER ARVIDSON HEMTRAKTER. Vänsternia­n Jenny Alm är tillsamman­s med målvakten Johanna Bundsen de två lokala inslagen i Sveriges landslagst­rupp, som ställs mot Danmark i Trollhätta­n på måndag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden