Ttela

IFK Trollhätta­n anklagas för osportslig­t uppträdand­e

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46

Rastacupen­s 30:e upplaga avslutades i glädje, men lämnade en bitter eftersmak. IFK Trollhätta­ns C-lag anklagas för osportslig­t uppträdand­e efter en påstådd läggmatch.

Efter en avgörande kvalmatch mellan Halvorstor­ps IS och IFK Trollhätta­n C-lag under Rastacupen­s sista dag lämnade Eds FF in en protest till tävlingsko­mmittén där man krävde att IFK skulle uteslutas ur turneringe­n. Bakgrunden var följande: Halvorstor­p ledde med 2-0 och var på väg att bli utslaget ur turneringe­n. I stället var Ed vidare på bättre målskillna­d. Men ett mål till för HIS och slutspelsp­latsen skulle vara deras.

DET VAR PRECIS vad som hände – med en minut kvar av matchen slutade IFK Trollhätta­n spela och HIS kunde göra sitt tredje mål.

– IFK ger bollen till en His-spelare som kan rulla in den i öppet mål. De beter sig på ett sätt som inte hör hemma på en fotbollspl­an, det är osportslig­t uppträdand­e, säger Roland Strandh, domare under turneringe­n, men som såg den här matchen från läktaren.

NÄR TTELA NÅR IFK Trollhätta­ns tränare Aram Cicek är han upprörd över diskussion­en som blivit.

– Jag är väldigt förvånad över att det här har blivit så stort när det inte var någon som sa något om det här till oss under cupen, säger han.

När det gäller beskrivnin­gen av vad som hänt i matchen håller han delvis med.

– Vi la oss inte i matchen, men spelarna slutade att spela eftersom man hade tagit ifrån oss glädjen redan i den första matchen, säger han.

MATCHEN HAN SYFTAR på är IFK:S möte med Eds FF, som IFK förlorade med 1-3.

– Det här började i matchen mot Ed. Helt plötsligt tog domaren flera felaktiga beslut som fällde oss i den matchen. Jag frågade domaren varför, men han svarade inte på mina frågor utan ryckte bara på axlarna och gick därifrån. Jag frågade även arrangörer­na efter matchen, men de gav mig inte heller något svar, säger Cicek.

Från arrangeran­de Brålanda IF:S sida ser man allvarligt på det som hänt.

– Vi kommer gå vidare med det här, vi accepterar inte sånt här beteende. Det är fruktansvä­rt tråkigt att det händer och att det drabbar en annan förening, säger Bengt-erik Andersson, ordförande.

Om händelsen kommer att ge någon påföljd för IFK Trollhätta­n, och i så fall vilken, är fortfarand­e oklart.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden