Ttela

Vfk-fostrade Alibek söker ny klubb

- MARTIN AHLIN

Tiden i Gais är över för den här gången – nu väntar en oviss framtid för Alibek Aliev. – Just nu ser det ut som att jag får åka tillbaka till CSKA Moskva, men förhoppnin­gsvis hittar vi en annan lösning innan dess, säger 21-åringen.

Alibek Aliev lånades hösten 2016 ut till Gais och gjorde då två mål i superettan samt ett i Svenska cupen.

Det fick Göteborgsk­lubben att be om anfallaren­s tjänster på nytt under 2017 och bara en vecka före premiären var affären ett faktum.

23 framträdan­den senare – varav 14 från start – är det dags att säga adjö till klubben, och Aliev är relativt nöjd med det han åstadkommi­t.

– Jag skulle säga att min säsong var okej. Jag utvecklade­s väldigt mycket har varit bra i spelet, men fick inte riktigt ut det rent poängmässi­gt. Det behöver jag slipa till, säger Vfk-produkten som noterades för tre mål och en assist i år.

NU VÄNTAR EN kortare semester hos hans mamma, som bor i Machatjkal­a, beläget i Rysslands sydvästra hörn. I samma land återfinns också Alievs nuvarande arbetsgiva­re CSKA Moskva, som han har kontrakt med fram till sommaren 2019.

– Efter semestern åker jag tillbaka till Moskva, men helst vill jag komma till en klubb där jag får spela 30 matcher på ett år och samtidigt vara nära mitt hus i Trollhätta­n, som kommer stå klart i augusti. Jag vill vara kvar i Göteborgso­mrådet, säger han.

– Det viktigaste är att jag hamnar i rätt klubb och får till mitt självförtr­oende. Jag avslutar inte lika mycket som jag skulle behöva göra, så jag måste bli mer egoistisk i straffområ­det. Oftast slår jag passningen i stället för att våga göra de här grejerna. Har du haft någon dialog med CSKA under utlåningen?

– Nej, det är min agent som skött allt det där. Jag har bara fokuserat på fotbollen.

Om Alibek Aliev blir kvar i Ryssland så väntar den första samlingen i januari. Men förhoppnin­gen är, som sagt, en annan.

– Jag hoppas att vi kan hitta någon klubb snart och dra igång direkt så att jag får en hel försäsong den här gången, i stället för att det blir som med Gais, säger han.

 ?? Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK ?? OVISS FRAMTID. Alibek Aliev från Vänersborg kommer inte att fortsätta i Gais nästa säsong. Den fotbollsmä­ssiga framtiden är därmed oviss.
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK OVISS FRAMTID. Alibek Aliev från Vänersborg kommer inte att fortsätta i Gais nästa säsong. Den fotbollsmä­ssiga framtiden är därmed oviss.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden