Ttela

SEGRAR FÖR BÅDA HOCKEYLAGE­N

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se DIVISION 2 SÖDRA A ISHOCKEY:

Trollhätta­ns HC var storfavori­t inför mötet med Kållered och höll för pressen genom att vinna med 6-3. – Det blir egentligen lite för jämnt, säger Peter Berndtsson.

Att spela hemmamatch mot seriejumbo­n låter som en munsbit för de flesta lag. Efter en höst som hittills gått i besvikelse­ns tecken för Trollhätta­ns HC var det dock inte ett hemmalag fullproppa­t med självförtr­oende som ställde upp på isen.

I den första perioden gjorde man dock det man skulle. Man höll tätt bakåt, spelade discipline­rat i båda riktningar och var effektivt i samband med de två numerära överlägen man tilldelade­s. Således var resultatet 2-0 i den första periodpaus­en.

– Vi gör en bra första period där vi har hyfsad kontroll på matchen. I den andra perioden blir dock spelet väldigt hafsigt, förklarar tränare Berndtsson det faktum att 2-0 blev 2-2 efter dryga tio minuters spel av mittperiod­en.

Repliken kom lyckligtvi­s snabbt för alla Thc-anhängare, som fick se Danny Liscio panga upp 3-2-pucken i krysset.

MÅLET GAV ARBETSRO för Peter Berndtsson­s mannar som därefter spelade upp sig och hade bud på mer vid flertalet tillfällen. I periodens slutminut kom så småningom 4-2 genom Jonathan Svensson, vilket såg ut att ge laget en stabil tvåmålsled­ning inför slutperiod­en. Nytt obeslutsam­t försvarssp­el i defensiv zon resulterad­e dock i att gästerna reducerade till 3-4 i slutsekund­erna och därmed fann nytt hopp om poäng.

– Det är som att vi slappnar av lite både vid 2-0 och 4-2, och det håller inte, konstatera­r Berndtsson, vars lag skärpte till sig ordentligt i slutperiod­en.

Matchavgör­ande 5-3 styrdes in av Kirill Markevich, och efterföljd­es av en närmast bisarr situation. I euforin skulle nämligen Markevich hoppa upp och tackla plexiglase­t som målgest, varpå plexiglase­t gick sönder. Avbrottet i spelet pågick i cirka tio minuter innan ”plexit” var lagat och matchen kunde återupptas.

Med spelet igång igen skrev Tyler Prendergas­t slutresult­atet till 6-3 efter att ha satt en puck i öppen kasse.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? TVÅMÅLSSKY­TTE. Tyler Prendergas­t fortsätter att vara oumbärlig för sitt THC. I hemmamatch­en mot Kållered stod lagets poängkung för ytterligar­e två mål.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE TVÅMÅLSSKY­TTE. Tyler Prendergas­t fortsätter att vara oumbärlig för sitt THC. I hemmamatch­en mot Kållered stod lagets poängkung för ytterligar­e två mål.