Viktig seger för IFK

BANDY: IFK VÄNERSBORG FORTSÄTTER ATT VINNA

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Ledning med 4-0 efter en halvtimme – sedan knapp seger för IFK på Zinkensdam­m.

Det var ett riktigt skitväder med regn och rusk som väntade IFK Vänersborg på Zinkensdam­m i Stockholm på onsdagskvä­llen. På förhand var det förhålland­en som inte direkt talade för bortalaget, men av det märktes inget den första halvtimmen.

REDAN EFTER SJU minuter ledde IFK Vänersborg med 2-0 efter ett fint samspel mellan landsmänne­n Juho Liukkonen och Mikko Lukkarila, och ett hårt skott på hörna av födelsedag­sbarnet Joakim Hedqvist.

Sedan fortsatte det på liknande sätt. Juho Liukkonen spelade återigen fram Lukkarila som kunde sätta sitt andra mål för kvällen. Och efter en knapp halvtimme spelad var Lukkarila återigen framme.

– Om det hade varit så här, med regn och blåst, varje match så skulle jag inte hålla på med bandy, säger Mikko Lukkarila.

4-0 efter 30 minuter och fler fina målchanser gjorde att segern kändes ganska säker för IFK. Men Tellus, som varit tämligen blekt inlednings­vis, jobbade på och tog sig sakta men säkert in i matchen. Första reducering­en kom på hörna med tio minuter kvar av första.

– Vi säger att vi ska köra fullt ös från första minuten och jag tycker att vi gör en väldigt bra första halvtimme, där avgör vi matchen, säger Ari Holopainen, tränare IFK.

OM IFK VAR de som började bäst i första halvlek så var det tvärtom inlednings­vis i den andra. Tellus gick på hårt direkt i jakt på fler mål och för det blev de belönade.

Efter 2-4-målet bjöds publiken på en ganska dålig och händelsefa­ttig bandymatch.

Men så i den 84:e matchminut­en fick Mikko Lukkarila chansen att sätta sitt fjärde mål för kvällen och därmed stänga matchen när han kom fri med målvakten. Men den här gången ville det sig inte för tremålssky­tten.

– Jag borde ha stängt matchen där, säger Lukkarila, som trots sina tre mål inte var helt nöjd.

– Det är alltid roligt att göra mål, men jag är inte så nöjd med min prestation i övrigt. Jag borde ha gjort ett par mål till.

En skicklig finländare och ett hårdskjuta­nde födelsedag­sbarn var det som låg bakom IFK Vänersborg­s fjärde raka seger. Men matchen mot Tellus bjöd på mer nerv än nödvändigt.

I STÄLLET SKAPADE Tellus nerv när de med två minuter kvar av ordinarie matchtid satte 3-4, men målet godkändes inte och tiden började rinna ut för hemmalaget. Ett självmål i slutminute­n satte punkt för Tellus målskytte och IFK kunde fira segern.

– Det regnar och blåser, och det är ingen vidare bra bandymatch. Men vi åkte dit och tog två poäng och det är vi jättenöjda med, säger Mikko Lukkarila och får medhåll från sin tränare.

– Vi gör en stabil insats och tar två poäng, vilket var det viktigaste, säger Ari Holopainen.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? SEGERREGIS­SÖR. Mikko Lukkarila gjorde tre mål på Zinkensdam­m och såg till att IFK Vänersborg tog sin fjärde raka seger.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE SEGERREGIS­SÖR. Mikko Lukkarila gjorde tre mål på Zinkensdam­m och såg till att IFK Vänersborg tog sin fjärde raka seger.