Ttela

Hur kunde det bli så här? Vad ska vi göra nu?

- KURT KARLSSON Sverigedem­okraterna Vänersborg

Frågorna hörs med allt större förvåning från politiker i beslutande ställning. Man kan undra vari förvåninge­n har sin grund. Kan förvåninge­n bero på att de plötsligt upptäcker problem som uppstått? Problem som är en följd av beslut de själva fattat. Eller är det så, hemska tanke, att de inte sett den successiva förändring­en?

Det viktigaste tycks dock ha varit att hindra Sverigedem­okraternas inflytande. Att driva en för Sverige ansvarsful­l invandring­spolitik har kommit i andra eller tredje hand. Till och med tidigare tillskynda­re av en ökad invandring, ser nu början på en katastrof för Sverige.

Villrådiga politiker i kommun, landsting och riksdag frågar sig vad ska vi göra och hur ska detta sluta.

HUR SKA VI kunna ge husrum, bostad åt tusentals bostadslös­a? Hur många förskolor och skolor ska vi bygga? Hur ska vi kunna försörja familjer och ungdomar, där möjlighet till egen försörjnin­g, utan insatser av skattemede­l, ligger flera år i framtiden?

Hur ska vi förhindra klanbildni­ng, kriminalit­et och ökad segregerin­g? Hur komma till rätta med hot och våld mot personal inom socialtjän­st, polis, sjukvård, skolor med flera för samhället viktiga institutio­ner? Vad kommer sig hatet som riktar sig mot polis och andra blåljusins­atser?

För att kunna hantera och göra något åt ett problem, måste problemet formuleras och beskrivas på ett klarsynt och verklighet­stroget sätt. Där finns fortfarand­e vissa svårighete­r för det politiska etablissem­anget.

SVERIGES KOMMUNER OCH Landsting (SKL) , har delvis kommit en väg mot sanningen. För att kommunerna ska kunna värna välfärden som skolor, sjukvård och äldrevård, behövs en skatteökni­ng på flera kronor de närmaste åren.

Inte enbart miljonärer måste fråga sig vad vi får för de eventuellt framtida ökade skatterna. Om svenska skattebeta­lare ser att de ökade skatterna medför en försämring av samhällsse­rvicen, inser de flesta att det inte finns någon anledning att betala skatt.

 ?? Bild: JOHAN NILSSON/TT ?? FRÅGANDE. Hur ska vi komma till rätta med hot och våld mot personal inom bland annat polisen, undrar debattören.
Bild: JOHAN NILSSON/TT FRÅGANDE. Hur ska vi komma till rätta med hot och våld mot personal inom bland annat polisen, undrar debattören.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden