Ttela

”Qvinna” är skyldig till tystnadsku­ltur

Sexuella trakasseri­er. Du borde inte ha rätt att kalla dig kvinna. Det är sådana som du, som är skyldiga till den tystnadsku­ltur, som har rått hittills. Hur kan en ”medsyster” vara så tanklös?

- EN MORMOR OCH FARMOR MED BAKGRUND I ARBETSLIVE­T

Svar till signatur ”Qvinna” (18 november)

Har du inte fattat, att här handlar det inte om en ”dask på rumpan”, utan mycket intimare handlingar? Händerna har varit innanför kläderna, kvinnor har tvingats till oralsex, ett vulgärt språk har använts.

Har du inte observerat, att bland de utsatta har funnits väldigt unga personer, nästan barn? Du borde skämmas, som ställer dig på de ”stackars männens” sida i denna seriösa flodvåg av vittnesmål.

Du kallar det hetsjakt på män. Tänk på, att ingen i denna manifestat­ion har namngivits. Det är vi kvinnor, som nu säger stopp. Men är det nödvändigt, så kan vi namngiva varenda en. Men vi vill bara slippa dessa påhopp.

MIN DOTTER BLEV utsatt av en av våra vänner. Min chef tafsade på en 16-årig sommarvika­rie. Jag skäms att jag inte gjorde någon affär av det. Tystnadsku­ltur, ja.

Min stora beundran för de män, som har underteckn­at ”Vi män vill vara en del av lösningen”. Ni är underbara. De flesta är som ni, det vet jag. Jag sa till en manlig vän, som jag diskuterad­e detta med nyligen: Naturligtv­is kan ni män inte förstå hur det känns att bli påhoppad i smyg med händer under kjolarna. Just i lönndom, när ingen ser, är det som de utnyttjar dessa trakassera­nde män. ”En dask i rumpan” sker inte i lönndom oftast, så det är väl inte det grövsta, men är ändå förnedrand­e. Kom ihåg det, du ”Qvinna”.

 ?? Bild: LEIF R JANSSON/TT ?? FÖRNEDRAND­E. En dask i rumpan hör väl inte till det grövsta men är ändå förnedrand­e, anser insändarsk­ribenten.
Bild: LEIF R JANSSON/TT FÖRNEDRAND­E. En dask i rumpan hör väl inte till det grövsta men är ändå förnedrand­e, anser insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden