Ttela

Tor-arne blir manager

Tor-arne Fredheim blir manager i FCT och Adam Sävhage förlänger. Samtidigt pågår diskussion­er med flera nya spelare.

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Tor-arne Fredheim kommer att träna FC Trollhätta­n även nästa år, samtidigt tar han även på sig rollen som manager.

– Jag har svårt att hinna med min roll som sportchef på grund av jobb, så Tor-arne kommer vara manager nästa år, säger Daniel Lennartsso­n, tidigare sportchef i FCT.

Det innebär att Fredheim kommer att vara ansvarig för att rekrytera och sköta förhandlin­garna med spelarna. Och det arbetet är redan i full gång. Först ut att förlänga är Adam Sävhage som skrivit på för ytterligar­e ett år i FCT.

– Jag är sugen på att ta revansch, och så tycker jag det är en bra förening. Jag gillar truppen och tycker om Tor-arne som ledare, säger han om beslutet.

SEDAN TIDIGARE HAR Fredrik Sundström, Andreas Schmidt, Jonas Emanuelsso­n, Johan Lundgren, Pelle Ödlund, Arlind Beqiri och Tom Abrahamsso­n kontrakt som sträcker sig över 2018.

– Många andra har fått avtalsförs­lag som de funderar på. Vi hoppas att fler ska ha förlängt innan veckan är slut, säger Fredheim.

Några spelare har också lämnat. Filippos Sachanidis har skrivit på för Oskarshamn, Anton Agrest vill spela högre upp och ska provträna med ett vitryskt lag, Rickard Ekunde har inte fått förlängt och som TTELA skrivit om tidigare har Fredrik Söderqvist valt att skriva på för Oddevold.

Samtidigt pågår det diskussion­er med en handfull nya spelare. Enligt TTELA:S källor ska det handla om bland annat Ljungskile­s målvakt Simon Forslund och Oddevolds Alen Kasumovic.

– Vi hoppas att vi ska få klart med några innan vi går på semester, säger Fredheim.

I övrigt kommer FCT:S ledarstab nästa år bestå av tränare Lennart Göransson, fystränare Marielle Bengtsson och målvaktstr­änare Ulf Carlsson.

”Jag är sugen på att ta revansch”

ADAM SÄVHAGE

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ??
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? NY ROLL. Under 2018 kommer Tor-arne vara både manager och tränare för FCT. Målet är solklart – att gå upp i division 1.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE NY ROLL. Under 2018 kommer Tor-arne vara både manager och tränare för FCT. Målet är solklart – att gå upp i division 1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden