Ttela

Två pojkar vittnen till dödsolycka­n

- SUZANNE WERNER 0520-42 26 19 suzanne.werner@ttela.se KRISTINA STULKEN 0520-42 26 21 kristina.stulken@ttela.se MARIA HALL 0520-42 26 00 maria.hall@ttela.se

En tonårig pojke blev på måndagskvä­llen påkörd på parkeringe­n vid Granngårde­ns centrum. Han avled senare av skadorna. Än har polisen ingen misstänkt för påkörninge­n.

Det var klockan 22.10 på måndagskvä­llen som polisen fick larm om att en yngre man låg skadad på parkeringe­n vid Granngårde­ns centrum i Trollhätta­n.

– När polis och ambulans kom till platsen kunde man konstatera att han blivit påkörd av en bil som smitit, säger Per Sillén, stationsbe­fäl vid Trollhätte­polisen.

Den yngre mannen kördes till Näl där man konstatera­de att han avlidit. Anhöriga underrätta­des under dagen.

– Vi ser synnerlige­n allvarligt på detta. Vi rubricerar händelsen som grovt vållande till annans död och smitning från olycka.

ENLIGT POLISEN VAR det fyra pojkar som lämnade träningen tillsamman­s. En av dem avvek tidigare, men de andra två blev vittnen till delar av händelsefö­rloppet när deras vän blev påkörd.

– Av förståelig­a skäl mår de inte bra, säger Karl-johan Främling vid Trollhätte­polisen.

Under dagen har polisen haft hög närvaro på plats med ett mobilt poliskonto­r. De har jobbat både med informatio­nsinhämtni­ng och trygghetss­kapande åtgärder, något de fortsätter med under kvällen.

Enligt Karl-johan Främling kom det under dagen förbi många personer för att visa sin sorg.

– Det har varit blandade känslor. De flesta är väldigt ledsna, men en del har även varit arga. Det har kommit fram önskemål om fler kameror och poliser i området, säger han.

Vissa spår har säkrats efter händelsen som polisen lämnat för teknisk undersökni­ng. Bland dem finns en cykel som låg bredvid pojken när han hittades.

FLERA VITTNEN HAR också hörts, de yngre har blivit förhörda av utbildade barnförhör­sledare.

– Vi får se vad den tekniska undersökni­ngen kan ge, säger Per Sillén.

Efter händelsen sökte polisen också efter en större mörk bil av Suv-modell. De sökte också efter tips och iakttagels­er från allmänhete­n. Övervaknin­gsfilm har också gåtts igenom.

Enligt polisens går det mycket rykten bland ungdomar om vad som ska ha hänt, bland annat på sociala medier. Enligt ett av ryktena ska pojken ha blivit påkörd flera gånger, men det stämmer inte överens med de vittnesmål som polisen har i nuläget.

– Vi försöker bemöta alla rykten med de fakta vi har. Det finns inget som tyder på att det skulle vara något annat än en olycka i nuläget, säger Karl-johan Främling.

På tisdagskvä­llen hade polisen ännu ingen misstänkt gripits för händelsen. Den rubriceras som grovt vållande till annans död och en förundersö­kning har inletts.

 ?? Bild: KRISTINA STULKEN ?? MOTVERKAR RYKTESSPRI­DNING. Enligt Karl-johan Främling, en av poliserna som jobbade på plats under tisdagen, florerade det mycket rykten om vad som ska ha hänt vid dödsolycka­n.
Bild: KRISTINA STULKEN MOTVERKAR RYKTESSPRI­DNING. Enligt Karl-johan Främling, en av poliserna som jobbade på plats under tisdagen, florerade det mycket rykten om vad som ska ha hänt vid dödsolycka­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden