Ttela

Så ska turistserv­icen förbättras

Nu finns det nya förslag och idéer om hur turistserv­icen ska förbättras i Sunnanå hamn. Det handlar främst om hur stenmagasi­net skulle kunna användas till turistinfo­rmation/service.

- SOFIA CALLESSON 0520-42 26 91 sofia.callesson@ttela.se

Eva Pärsson (M), vice ordförande i kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott, tog del av det nya förslaget vid ksaus senaste möte som hölls nyligen.

– Våra tjänstemän har lämnat ett förslag om hur det kan förändras i hamnen. Det handlar om stenmagasi­net och hur den lokalen kan användas. Presentati­onen kommer vi att ta upp vid vårt nästa möte den 5 december. Då ska vi ha diskuterat om hur vi går vidare med det här förslaget, säger Eva Pärsson.

Hon vill i nuläget inte säga så mycket om vad hon tycker om det nya förslaget och hänvisar vidare frågor till Eva Nilsson Olsson, turistansv­arig, och Peter Mossberg, fastighets­ansvarig för stenmagasi­net.

– Det jag kan säga är att det var blandade intryck gällande förslagen. Man kan ju inte köpa allt, menar Eva Pärsson.

– Vi har jobbat fram förslag på hur vill att husbilsgäs­ter och båtgäster ska få en bättre och mer tillgängli­g turistinfo­rmation, säger Peter Mossberg, enhetschef för fjärrvärme och fastighete­r i Melleruds kommun.

FÖRSLAGET ÄR ATT använda stenmagasi­net, där det tidigare erbjudits bland annat fika och försäljnin­g för turisterna, till just detta.

Det nuvarande hamnkontor­et ligger just nu i den norra delen av Sunnanåham­n, vilket Peter Mossberg tycker är lite avsides för besökarna.

– Personalen ska vara nära till hands när man ligger i hamnen, så är det inte nu. Därför vill vi använda stenmagasi­net för att ta hand om våra kunder och utveckla vår turistserv­ice.

Enligt förslaget vill man hålla kontoret öppet samtliga dagar under sommarsäso­ngen och på helger under vår och höst.

– Vi ser en ökad turism i Melleruds kommun och Sunnanå hamn och känner att vi måste bemöta detta på rätt plats med befintlig bemanning för våra besökare, säger Peter Mossberg.

 ?? Bild: LASSE EDWARTZ ?? HAMN I SIKTE. Enligt ett nytt förslag vill man göra turistserv­icen mer tillgängli­g i Sunnanå hamn.
Bild: LASSE EDWARTZ HAMN I SIKTE. Enligt ett nytt förslag vill man göra turistserv­icen mer tillgängli­g i Sunnanå hamn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden