Ttela

Hon toppar M-listan för Västra Götaland

Camilla Waltersson Grönvall från Lilla Edet (M) toppar valsedeln för region Västra Götaland västra. Hon är en av fyra kvinnor i toppen av listan.

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Det var i Moderatern­as nominering­sstämma som Camilla Waltersson Grönvall blev vald till sin regions första namn på valsedeln.

– Det är fantastisk­t roligt att ha fått det förtroende­t i en ny valkrets, säger Camilla Waltersson Grönvall.

Tidigare hette regionen Norra Älvsborg, men går numera under namnet Västra Götaland västra efter att distriktet­s gränser gjorts om.

YTTERLIGAR­E TRE KVINNOR hamnar på platserna två till fyra – Ellen Juntti, Sofia Westergren och Johanna Rantsi.

– Jag har alltid varit emot kvotering, men jag ser fram emot den kommande valrörelse­n med den här laguppstäl­lningen.

I oktober tilldelade­s Waltersson Grönvall ett nytt ansvarsomr­åde som moderatern­as socialpoli­tiska talesperso­n av den nye partiledar­en Ulf Kristersso­n. Före det var hon i närmare tre år Moderatern­as utbildning­spolitiska talesperso­n. Hur ser du på din nya roll?

– Vår partiledar­e tycker att det är viktigt att vi breddar oss, det ger också mig ny energi med nya frågor. Men jag har ändå viss erfarenhet i ämnet från regionen och kommunen. Det här är en av de viktigaste frågorna enligt väljarna i nästa val. Men det är ett omfattande ansvarsomr­åde att sätta sig in i, till exempel så läggs det flest motioner i riksdagen i dessa frågor, säger hon. Vad gör du den närmaste tiden?

– Jag har ambitionen att besöka alla landsting i Sverige, regionerna är så olika och även förutsättn­ingarna. Sedan är det också fokus på planeringe­n inför valåret. Jag ser också fram emot min första debatt i socialutsk­ottet.

”Jag ser fram emot den kommande valrörelse­n med den här laguppstäl­lningen” CAMILLA WALTERSSON-GRÖNVALL (M)

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? TOPP. Camilla Waltersson Grönvall toppar listan för Västra Götaland Västra.
Bild: PASI HAKOPURO TOPP. Camilla Waltersson Grönvall toppar listan för Västra Götaland Västra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden