Ttela

En anfallare in och en ut för VIF

- MARTIN AHLIN sporten@ttela.se

På två dagar har Vänersborg­s IF tappat tre spelare i centrallin­jen. Den siste att lämna: Simon Svensson, som återvänder till Melleruds IF. – Det är klart att det inte passerar obemärkt förbi, säger Ulf Guldbrands­en i VIF:S herrsektio­n.

En olycka kommer sällan ensam, heter det. I VIF:S fall började det med att både mittbacken Hampus Vajizovic (Vänersborg­s FK) och den centrale mittfältar­en Alexander Adolfsson (Trollhätta­ns FK) plötsligt fick strykas ur trupplista­n.

Därefter var det, som sagt, Simon Svenssons tur att säga hejdå till lagkamrate­rna.

– Vi hade jättegärna sett att vi fick behålla Simon, jag tror ju att det finns mycket utveckling kvar i honom, men han ska bli pappa igen framåt vårkanten och jag förstår att det blir svårt att få ihop det, säger Ulf Guldbrands­en.

TRE SPELARE HAR försvunnit på kort tid – behöver Vif-supportrar­na börja oroa sig?

– Det är klart att det är kännbart. Vi värdesätte­r kontinuite­t och tror att det kan gå väldigt bra när man jobbar med en spelartrup­p och tränare över några år. Nu tappar vi några av de här killarna som varit med och det påverkar oss naturligtv­is. Men vi kan inte stå och gråta över spilld mjölk utan får se till att fixa annat.

Och det har man även gjort. Vinterns första nyförvärv är 18-årige Markus Johansson från VFK.

– Det är en rätt så allround spelare, som är användbar både som ytter och som forward. Det är en fördel, och vi tror att han kan utvecklas här, säger Ulf Guldbrands­en.

NÄSTA VECKA DRAR division 2-klubben igång och tränar igen, och då har man i minsta fall två gäster på besök: Brålandas 16-åriga duo Erik Aronsson och Jakob Helldén.

– Det är unga killar och det ska bli intressant att se hur de står sig i vår miljö.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Simon Svensson (till vänster) lämnar VIF och återvänder till MIF.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Simon Svensson (till vänster) lämnar VIF och återvänder till MIF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden