Ttela

SIF nära oavgjort mot Borås

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Skoftebyn gav serieledar­en Borås AIK en match, men det räckte inte hela vägen. – Vi var bättre än dem, säger Daniel Andersson, tränare SIF.

BORÅS SKOFTEBYN FUTSAL

Förra veckan förlorade Skoftebyns IF futsal mot regerande svenska mästaren IFK Uddevalla, i går kväll gjorde man detsamma mot serieledar­en Borås AIK.

– Vi är väldigt besvikna. Jag tycker att vi förtjänar minst oavgjort. Vi gör en bra match och skapar många lägen i slutet av matchen där vi kan kvittera. Jag tycker att vi är det bättre laget, säger SIF:S tränare Daniel Andersson.

BORÅS TOG LEDNINGEN med 1-0 i första halvlek och utökade sedan sin ledning till 2-0 90 sekunder in i andra. Men SIF fick till en snabb reducering genom Christoffe­r Andersson.

”Vi är väldigt besvikna. Jag tycker att vi förtjänar minst oavgjort.” DANIEL ANDERSSON

Tränare

MEN SÅ GJORDE Borås 3-1 och SIF fick ägna resten av matchen åt att jaga reducering och kvittering. De fick också utdelning på en frisparksv­ariant där Agon Beqiri passade Carl Lext som sköt rakt upp i nättaket och reducerade till 3-2.

Efter det hade Skoftebyn flera bra kvittering­schanser, men man lyckades inte sätta dit någon och fick åka hem med en förlust.

– Vi släpper in enkla mål på våra misstag och så får vi kämpa för mycket för våra egna mål. Sedan får vi ett friläge med 30 sekunder kvar av matchen, men vi skjuter i stoplen, säger Andersson och fortsätter:

– Det var Borås femte raka seger, de är det bästa laget just nu. Men vi är där och nosar.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Carl Lext gjorde Skoftebyns andra mål.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Carl Lext gjorde Skoftebyns andra mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden