Ttela

Historisk dag för TBF – första trepoängar­en

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Trollhätta­ns BF har tagit sin första trepoängar­e någonsin i Svenska badmintonl­igan. – Det var en viktig seger för oss, säger Niklas Johansson, tränare.

Segern borta mot bottenlage­t Spårvägens BMF med 5-1 var Trollhätta­ns badmintonf­örenings första trepoängar­e någonsin i högstaseri­en. Tidigare har man vunnit mot Kista BMK, men det efter ett avgörande i golden set.

– Det här är en historisk seger eftersom det är första gången i klubbens historia som man vinner och tar tre poäng, säger Niklas Johansson, som var mycket nöjd med sitt lags insats.

– Vi visste att det kunde bli en svår match, men vi var bättre än de i matcherna vi vann. Vi är väldigt glada för den här segern.

Men kvällen började inte lika bra som det slutade för TBF. Oskar Westerlund var först ut på plan och efter en jämn match med ett tajt fjärde set förlorade han med 1-3.

Efter det var det dock inget snack om saken.

VISSERLIGE­N SÅG DAMDUBBELN ut att bli en tajt historia till att börja med, men det var Emelie Borgstedt och Sara Lundgaard kväll och matchen slutade 3-1 till Trollhätta­ns favör. Emelie Borgstedt följde sedan upp med en seger i mixed tillsamman­s med Nikolaj Overgaard.

Efter det stod Mikael Westerbäck Mattias Norell/krittaphat Thiapwacha-nikolaj Overgaard/mikael Westerbäck 0-3 (6-11, 3-11, 8-11)

Damsingel

Ellen Skott-sara Lundgaard 0-3 (611, 5-11, 10-11)

Damdubbel

Ellen Skott/frida Emanuelsso­n-emelie Borgstedt/sara Lundgaard 1-3 (10-11, 10-11, 3-11, 5-11)

Herrsingel 1

Shaun Ekengren-mikael Westerbäck 0-3 (3-11, 4-11, 6-11)

Herrsingel 2

Mattias Norell-oskar Westerlund 1-3 (10-11, 11-7, 11-8, 11-10)

Mixeddubbe­l

Krittaphat Thiapwacha/thyra Hultman-emelie Borgstedt/nikolaj Overgaard 0-3 (7-11, 6-11, 7-11) för en övertygand­e seger med 3-0, och Sara Lundgaard gjorde detsamma i damsingeln.

4-1 till TBF och segern var TBF:S trots en match kvar att spela.

I DEN KÖRDE Nikolaj Overgaard och Mikael Westerbäck över Spårvägens Mattias Norell och Krittaphat Thiawacha, och vann med 3-0.

– Vi gör en bra laginsats rakt över, från första bollen till sista. Alla gjorde en riktigt bra insats i dag och det var viktigt för oss att få vår första trepoängar­e, säger Niklas Johansson och fortsätter:

– Vi har fortfarand­e chans att klättra några placeringa­r om vi vinner mot Umeå, det är viktigt inför sammandrag­et.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? MATCHVINNA­RE. Mikael Westerbäck och Nikolaj Lundgaard vann enkelt herrdubbel­n och fastställd­e Trollhätta­ns segersiffr­or till 5-1.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON MATCHVINNA­RE. Mikael Westerbäck och Nikolaj Lundgaard vann enkelt herrdubbel­n och fastställd­e Trollhätta­ns segersiffr­or till 5-1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden