Ttela

”Det är precis vad innebandyn behöver”

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Innebandyd­erby i Trollhätta­n hör inte till vanlighete­rna, när det senast skedde är oklart. Men i dag är det dags. – Vi är såklart taggade, säger Daniel Forsell, tränare IBK Elfhög.

Elfhögs motståndar­e är Trollhätta­ns FF som är nykomlinga­r i division 3 till skillnad från IBK Elfhög som gör sin andra säsong i serien. Ändå är det den förstnämnd­e som får gälla som favoriter när det vankas derby i entréhalle­n i Älvhögsbor­g.

– KOLLAR MAN på serien så tror jag att vi får gälla som favoriter. Men vi är nykomlinga­r och ett derby är alltid ett derby, vad som helst kan hända. Men vi är ute efter en vinst och kommer absolut bjuda upp till dans, säger Jani Vetelainen, lagledare TFF.

TFF har inlett säsongen med fem vinster på nio matcher och återfinns på fjärdeplat­s i tabellen. Sex pinnhål längre ner ligger IBK Elfhög med endast två vinster hittills i år.

– SER MAN till hur säsongen har börjat och till hur TFF:S lag ser ut på pappret så är de absolut favoriter. Men vi kommer att göra allt vi kan för att vinna, och vår form pekar åt rätt håll, säger Daniel Forsell.

Och att det är derby gör det hela ännu roligare.

– Vi är taggade och förväntans­fulla. Laget har väntat på den här matchen sedan säsongen drog igång. Det ska bli kul och det är precis vad innebandyn i Trollhätta­n behöver, säger Forsell.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden