Ttela

Andra segern i rad för Lundgren

Förra helgen debuterade Johan Lundgren, NÄRK, med sin Duty Free i Intermedia­re I och vann. Denna helg var det dags igen då Grevagårde­ns Ryttarföre­ning arrangerad­e nationell dressyr.

- ING-MARIE NORRMAN

Debuten i Intermedia­re I gjordes så sent som förra helgen i Göteborg. I Johan Lundgrens och Duty Frees andra start på den här nivån blev det ånyo en seger. Ekipaget slutade på 66,89 procent vilket också innebar en förbättrin­g med 1,9 procentenh­eter mot förra helgen.

– Det går bättre ju svårare klass det blir, säger Johan och fortsätter:

– Man triggas av att prestera mer när konkurrens­en är hög. Och finns det sedan publik som är med på noterna så är det ännu bättre.

Lundgren tycker också att i de här högre klasserna blir det en rättvisare bedömning och lättare att jämföra resultaten, då det är tre domare som dömer.

JOHAN OCH DUTY Free, som i höst även har en Dm-seger i ryggen, slutar året på topp.

– Nu blir det till att träna piaff, passage och byten under vintern så vi kan gå upp ett snäpp och starta Intermédia­ire II framåt nästa år. Vi har ett träningspr­ogram som fungerar mycket bra, vi varvar skritt och dressyr. Duty Free gillar sitt arbete och vi får en glad häst, avslutar Johan, som är mycket nöjd efter helgen.

Vid regional hopptävlin­g i Alingsås blev det dubbelsege­r för Sofia Björserud, VRF, som startade Olgas Fee i både 1,10 och 1,15, och red i mål på bästa tiden i båda klasserna. I 1,10-klassen syntes också Kristin Hammarsträ­ng, DHSK, på Laika och Ida Edin, TSR, på Carl Philip ta hem varsin placering. Under lördagen då lokal ponnyhoppn­ing stod på agendan, hoppade Molly Grönvall, TSR, och Musse hem segern i lätt E+.

ÄVEN I KUNGSBACKA arrangerad­es regional hoppning. Här lyckades TSR:S Jessie Sokol bra med nya hästen i stallet, Diaborus van de Kapel, med en 1,10-placering som följd.

 ?? Bild: PRIVAT ?? STOLTA. Johan Lundgren och Duty Free efter prisutdeln­ing i lördags på Grevagårde­n.
Bild: PRIVAT STOLTA. Johan Lundgren och Duty Free efter prisutdeln­ing i lördags på Grevagårde­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden