Ttela

Hemma igen efter blågult uppdrag

Det svenska damlandsla­get i 15-manna är på gång igen efter flera år i malpåse. När Sverige mötte British Police WRFC var tre av spelarna i blågult från Vänersborg­s Rugbyklubb.

-

Det var Maja Meuller, Michelle Johansson och Anna Hector som var med på resan, och den andra träningsma­tchen sedan omstarten och den tre år långa bortavaron från internatio­nell 15-mannarugby.

Första dagens schema bestod av träning, och efter lagmöte och ytterligar­e träningspa­ss stod match mot British Police på programmet.

UNDER LITE BLÖTA och kalla förhålland­en spelade båda lagen ett hårt spel, där British Police ställde upp med ett tungt och fysiskt lag, vilket gjorde att Sverige mestadels fick försvara i mitten.

Det var dock Sverige som fick övertaget ganska tidigt med skickliga och hårda tight five och mobilt tredjeled i klungan, samt skickliga spelfördel­are och snabba backspelar­e.

Blågult tog tidigt ledningen efter att ha blockerat en kick från motståndar­na vid försökslin­jen, och efter att matchens 80 minuter var spelade stod Sverige som segrare med 57-5.

Alla tre Vrk-spelare fick starta matchen: Anna som loose head-propp (nummer 1), Maja som kratsare (2) och Michelle som uthalv (10).

Innan hemfärden hann man också genomföra ett teknikpass tillsamman­s med spelare från Oxford University och inbjudna tränare, där spelarna delades upp efter positioner för att träna på tekniken i olika delar av spelet.

 ?? Bild: PRIVAT ?? BLÅGULA. Michelle Johansson, Maja Meuller och Anna Hector, från Vänersborg­s RK, har spelat träningsla­ndskamp med det svenska damlandsla­get.
Bild: PRIVAT BLÅGULA. Michelle Johansson, Maja Meuller och Anna Hector, från Vänersborg­s RK, har spelat träningsla­ndskamp med det svenska damlandsla­get.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden