Ttela

M missnöjda med integratio­nsarbetet

- YVONNE OLSSON 0520-42 26 09 yvonne.olsson@ttela.se

– Vi kommer fortsätta fråga tills vi får svar på vad som konkret görs mot segregatio­nen i Trollhätta­n.

Det sa Cecilia Gustafsson (M), som liksom Angelica Lundgren Bielinski (M) lämnat in interpella­tioner om vilka åtgärder och aktivitete­r för integratio­n som gjorts och är på gång i de nämnder de sitter i.

– Att barn kommer ut i skogen och tvättar händerna är väl skolans ansvar och att regler kring miljötills­tånd översätts till andra språk en självklarh­et. Jag vill veta vad miljönämnd­en gör för att alla invånare ska ha god miljö och hälsa, sa Angelica Lundgren Bielinski.

Cecilia Gustafsson gladdes åt alla aktivitete­r inom arbetsmark­nads- och socialnämn­den.

– Men det som räknats upp har mest med flyktingmo­ttagande att göra, inte med integratio­n. Om det centrala är jobb är det märkligt att bara två av 18 aktivitete­r har med arbete och sysselsätt­ning att göra.

MONICA HANSON (S) tyckte att det gått troll i diskussion­en. Hon hoppades på samsyn mellan majoritet och opposition kring integratio­nsarbetet, och kunskap om processen.

– Kommunstyr­elsen har antagit strategin som ska brytas ner av nämnder och förvaltnin­gar. Till sin hjälp har de en rapport om kunskapslä­get och forsknings­baserade åtgärder. Politiker är otåliga, men det är nog så att de här frågorna kräver uthålligt arbete.

CECILIA GUSTAFSSON VAR inte nöjd.

– Jag kan inte hitta några konkreta förslag i nämndernas mål- och resursplan­er.

– Det finns hur mycket aktivitete­r som helst, i alla verksamhet­er, plus nya arbetssätt – bland annat tack vare pengar som alliansen tagit bort i sitt budgetförs­lag, sa Monica Hanson.

 ??  ?? Monica Hanson (S) pressades om integratio­nsarbetet.
Monica Hanson (S) pressades om integratio­nsarbetet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden