Ttela

VHC vände i sista perioden

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Inget verkar kunna stoppa Vänersborg­s HC för tillfället. I går tog man åttonde raka segern borta mot Ulricehamn. – Vi vinner rättvist, säger Peter Andersson, tränare VHC.

Något fel på VHC:S självförtr­oende är det inte. Åtta raka segrar och klar serieledni­ng gör det mesta roligt, som till exempel en bortamatch mot Ulricehamn.

– Det är starkt av oss att vinna på bortaplan mot Ulricehamn. Jag har bara varit med när vi gjort det en gång tidigare, säger en nöjd Peter Andersson efter matchen.

MEN HELA MATCHEN var inte en dans på rosor, även om man vann första perioden med 2-1.

– Vi spelar jättebra i första. Det brinner under skridskorn­a, vi har tajming i åkningen och i passningar­na. Det får dock lite turligt 1-2 i slutet av perioden, säger Andersson.

Energin efter reducering­smålet tog Ulricehamn sedan med sig in i andra, en period som hemmalaget vann med 2-0 och VHC var i underläge inför sista tjugo.

– Andra perioden är inte heller så dålig från vår sida, men det blir för mycket anfall. De vinner 50/50-duellerna och är hetare, det är rättvist att de vinner den perioden.

MEN UNDERLÄGET VAR inget som stressade VHC. I stället gick de in och dominerade sista perioden. En snabb kvittering av Niklas Norin, följt av mål av Niclas Mårtensson och mål av Norin igen innan Ryan Wiley fick avsluta målskyttet och fastställa resultatet till 6-3. Ulricehamn-vänersborg 3-6 (1-2, 2-0, 0-4) Målen: 0-1 (00:52) Markus Twillman, 0-2 (14:40) Niclas Mårtensson, 1-2 (18:17) Anton Netterberg, 2-2 (26:35) Anton Netterberg, 3-2 (36:24) Dennis Landgren, 3-3 (41:43) Niklas Norin, 3-4 (53:08) Niclas Mårtensson, 3-5 (54:15) Niklas Norin, 3-6 (59:48) Ryan Wiley.

Utvisninga­r, UHC: 1x2 min.

VHC: 3x2 min.

Skott: 23-37.

Domare: Viktor Svensson.

Publik: 208.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Niklas Norin blev tvåmålssky­tt i matchen mot Ulricehamn.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Niklas Norin blev tvåmålssky­tt i matchen mot Ulricehamn.